Utánpótlás körkép (2022. február 14-i hét)

Mindkét mérkőzését győzelemmel abszolválta az ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár, a férfi röplabda U15-ös bajnokság I. osztályában, a hétvégén. A férfi NB II-ben, Dunaújvárosban szintén nyertek a mieink hétközben.

2022. február 16., Dunaújváros
Férfi NB II-U21 A csoport
DSE RA – ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár 0-3
MÁV: Füzék, Szávai, Ambrus, Balázs,Tóth, Bandi B., Lukács, Bandi O., Kerék, Balogh, Sebestyén, Szentesi, Tepszis. Vezetőedző: Gelencsér Balázs.

Gelencsér Balázs vezetőedző: „A Dunaújváros bármilyen felállásban is lép pályára, mindig kemény ellenfél. Nehéz mérkőzés volt, mert a nyitásfogadásunk ma nem működött igazán jól, és az első két szettben a relatív kényelmes négy-öt pontos előnyünket szépen leadtuk a játszmák végére. Pozitívum, hogy a végjátékokban helyén volt a szívünk, és ha nehezen is, de sikerült behúznunk ezeket. A harmadik játékrészben az ellenfél fogadásai már pontatlanok voltak, így a támadási hatékonyságuk is visszaesett. Gratulálok mindkét csapatnak, mert a küzdelemre nem lehetett panasz, saját csapatomnak pedig a nagyon fontos győzelemhez is!”

Két mérkőzéssel az alapszakasz vége előtt a MÁV harmadik a tabellán. Legközelebb február 23-án, szerdán lép pályára a csapat: 19 órától a RÖAK FINO Kaposvárt fogadja Székesfehérváron.

2022. február 17., Budapest
Férfi Budapest-bajnokság II. osztály, rájátszás
MAFC-Stoczek – ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár 3-2
MÁV: Sebők, Csima, Varga, Sántosi, Szücs, Kamondi, Wlaszczyk. Vezetőedző: Kovács Mária.

Kovács Mária vezetőedző: „Gyors iramú, szép játékkal küzdelmes csatát vívtunk. Az utolsó percekig fej-fej mellett haladt a két csapat, végül az ötödik szettben jó játékunk ellenére alulmaradtunk. Gratulálok a MÁV Előrés fiúknak a szép teljesítményhez, és az ellenfélnek a győzelemhez!”

2022. február 19., Újpest
Női U15 Országos Gyermek Bajnokság II. osztály, Kelet Középszakasz
UTE U15 B – ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár 1-3
ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár – BRSE Kék 2-3
MÁV: Kovács, Király, Marcinka P., Botos-Jeskó, Budai, Bokor, Péntek, Bíró, Papp, Marcinka L., Gelencsér, Barna. Vezetőedző: Horváth Virág.

Horváth Virág vezetőedző: „Sajnos nem úgy alakult a nap, ahogy szerettük volna. Az UTE ellen megsérült az egyik kezdőjátékosom, így ő nem lépett pályára a nap további részében. A csapat jól kezelte ezt a hiányt és a center poszton szereplő cserejátékos szépen felvette a mérkőzések ritmusát. Amit még ki kell emelnem, az a keményen bírálható játékvezetés. Fontos pillanatokban hoztak sorozatosan kifogásolható döntéseket. Ez természetesen nem veszi el a BRSE megérdemelt győzelmét.”

A játéknap után az ÉDRA-MÁV Előre második a tabellán, mindössze egyetlen ponttal lemaradva az első KESI A-tól.

2022. február 19., Kecskemét
Férfi U15 Országos Gyermek Bajnokság I. osztály, Középszakasz
KESI – ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár 0-3
ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár – Vegyész RC Kazincbarcika 3-0
MÁV: Sturm, Héninger, Perusza, Füzék, Surányi, Gál, Major, Fehér, Zsoldos, Orosz, Hirt. Vezetőedző: Nagy Róbert.

Nagy Róbert vezetőedző: „Fegyelmezett, jó játékkal sikerült megnyernünk az első mérkőzést. Végig kiélezett csatát vívtunk és helyenként a szerencse is mellénk szegődött. Gratulálok a srácoknak ahhoz, hogy amit gyakoroltunk edzésen, azt most a pályán is meg tudták mutatni! A második találkozón mindenki pályára tudott kerülni és bizonyították, hogy lehet rájuk számítani.”

A fordulót követően harmadik helyen áll a székesfehérvári csapat a tabellán, kettő pont hátránnyal a második Kunhegyes, és három egységnyi különbséggel az első Dág mögött.

2022. február 20., Tatabánya
Női U13 Országos Mini Bajnokság II. osztály, Nyugat
ÉDRA-MÁV Előre Tata – TRSE 1-2
ÉDRA-MÁV Előre Tata – Vasas SC Fehér 3-0
SZOSI A – ÉDRA-MÁV Előre Tata 1-2
ÉDRA: Bojtor, Maller, Sipos, Hergovics, Fodor. Másodedző: Varga László.

Az ÉDRA továbbra is első helyen áll a csoportban.

2022. február 20., Kecskemét
Férfi U13 Országos Mini Bajnokság II. osztály
KESI B – ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár B 2-1
ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár B – VRCK 0-3
MÁV: Székely, Varga, Halász, Árvay, Rézman, Horváth. Vezetőedző: Kholman Norbert.

Kholman Nobert vezetőedző: „Sok hiányzónk volt, ezért nem tudtunk megfelelően edzeni és teljes csapattal elutazni. Az első meccsen sok volt a kapkodás. A barcika ellen megvoltunk ijedve az elején, de később feljavultunk. Közel álltunk a részsikerhez.”

(Borítókép: Nagy Róbert U15-ös csapata)


Tetszett? oszd meg!