Utánpótlás körkép (2022. szeptember 26-i hét)

Heti összefoglaló utánpótlás csapataink bajnoki szerepléseiről.

2022. október 1., szombat
Lány U17, Szalayné Sebők Éva Országos Serdülő Bajnokság, II. osztály, Alapszakasz, Nyugat, Érd
Emericus ‘A’–ÉDRA-MÁV Előre Akadémia ‘A’ 3:2
Delta RSE Érd–ÉDRA-MÁV Előre Akadémia ‘A’ 0:3
Az ÉDRA-MÁV előre Akadémia ‘A’ kerete: Marcinka P., Kovács K., Göböly, Bíró R., Marcinka L., Szűcs D., Budai, Friedmann, Papp K., Zolnai, Erdély, Pricop, Barna, Jakab. Vezetőedző: Pricop Adrian

Lány U17, Szalayné Sebők Éva Országos Serdülő Bajnokság, III. osztály, Alapszakasz, Nyugat, Budaörs
11.00: Budaörsi DSE ‘B’–ÉDRA-MÁV Előre Akadémia ‘B’ 0:3
12.30: ÉDRA-MÁV Előre Akadémia ‘B’–ÉDRA-Tata 0:3
Budaörsi DSE B–ÉDRA Tata 0:3
Az ÉDRA-MÁV Előre Akadémia ‘B’ kerete: Hegyi R., Dulai, Felkai, Hajnal, Schwarczinger, Hegyi D., Poser, Farkas, Potyi, Velkopolszky, Hollós. Vezetőedző: Stefanovics Krisztián
Az ÉDRA Tata kerete: Maller, Nemesnyik, Bojtor Zs., Fodor, Frivaldszky, Bojtor Cs., Serfőző, Gál, Kele. Vezetőedző: Tálosné Rozsinszky Rita.

Stefanovics Krisztián, vezetőedző: „Mióta elkezdtük a felkészülést úgy látom, hogy rövid idő alatt sikerült egy viszonylag összeszokott csapatnak kialakulnia. A pályán is és a cserepadon is mindenki igyekezett kihozni magából a maximumot, ami meglátszott az eredményen és a hangulaton is. Az első meccsen sikeresen kiharcoltuk magunknak egy háromszettes győzelmet a Budaörs ellen, viszont ez a győzelem túl sok energiánkba került, így már eleve kimerülten indultunk neki a második mérkőzésnek az ÉDRA-Tata ellen. Ezen a meccsen már sokkal nehezebb volt játszani, mivel az ellenfél jól nyitott és a mezőnymunkája is jobb volt a miénknél. Ezért sok labdamenetet nem úgy sikerült befejezni, ahogy mi szerettük volna és a jó hangulat és a sok küzdés ellenére sajnos kikaptunk.”

Tálosné Rozsinszky Rita: „A csapat az első mérkőzésen végig lelkesen játszott, fegyelmezetten hajtották végre a feladatokat. Minden játékos lehetőséget kapott, amivel éltek is. Gratulálok nekik! A másodikon a kiváló nyitásainknak köszönhetően megnehezítettük az ellenfél dolgát. Kiemelkedő volt a csapat egysége és lelkesedése.”

Fiú U13, Dunszt Ferenc Országos Mini Bajnokság, I. osztály, Alapszakasz, Székesfehérvár
ÉDRA-MÁV Előre Akadémia ‘A’–Fino Kaposvár ‘A’ 0:3
ÉDRA-MÁV Előre Akadémia ‘A’–Szolnoki SPC 0:3
Az ÉDRA-MÁV Előre Akadémia ‘A’ kerete: Huszár, Kajsza, Rézman, Princz, Lévay, Bukovics, Major, Kiss D., Csók, Árvay. Vezetőedző: Nagy Róbert

Nagy Róbert: „Ezek a srácok most még nagyon kezdők. Jelenleg a technikai elemek gyakorlása a fő cél. Elégedett vagyok a gyerekek hozzáállásával.”

2022. október 2., vasárnap
Fiú U17, Buzek László Országos Serdülő Bajnokság, I. osztály, Alapszakasz, Dág
Dág KSE–ÉDRA-MÁV Előre Akadémia 3:0
ÉDRA-MÁV Előre Akadémia–DSE 2:3
Az ÉDRA-MÁV Előre Akadémia kerete: Héninger, Sturm, Füzék, Szendrői, Gál, Surányi, Péter, Csabai, Perusza, Major, Zsoldos, Orosz. Vezetőedző: Gelencsér Balázs

Gelencsér Balázs: „Az első meccsen sajnos nagyon bátortalan játékkal kezdtünk. Sok nyitást rontottunk, a nyitásfogadásunk sem volt jó és sok volt a ki nem kényszerített hiba. Voltak azért jobb periódusok, amikor azt kaptuk vissza, amiket edzéseken gyakoroltunk. Ezeket az időszakokat kell hosszabbra nyújtani a mérkőzések során. A második találkozón magasságbeli és fizikális fölényben volt az ellenfél. Ennek ellenére rendkívül bátran kezdtünk, visszajött sok megoldás az edzésen gyakoroltakból. Sajnos 2-0-s vezetés után a nyitásfogadásunk szétesett, ezáltal a támadásaink kiszámíthatókká váltak. De ez volt az a teljesítmény, amire a vereség ellenére azt mondhatjuk, hogy lehet belőle táplálkozni.”

Lány U13, Őryné Merő Nóra Országos Mini Bajnokság, II. osztály, Alapszakasz, Nyugat, Szombathely
SZOSI ‘A’–ÉDRA-MÁV Előre Akadémia 3:0
ÉDRA-MÁV Előre Akadémia–ÉDRA-Tata 3:0
SZOSI A–ÉDRA Tata 2:1
Az ÉDRA-MÁV Előre Akadémia kerete: Dági, Hegedűs A., Kovács B. Körmöczi, Lendvai, Nagypál, Simon P., Somogyi N., Varga B. Vezetőedző: Duduka Ingrid
Az ÉDRA Tata kerete: Németh, Varga, Sári, Gubik, Orbán, Frivaldszky, Éberhardt, Emmer, Tvarosek. Vezetőedző: Tálosné Rozsinszky Rita.

Duduka Ingrid: „Az első mérkőzésen görcsösek, félősek voltunk és érződött a lányokon, hogy ez a szezon első meccse. Emellett az ellenfelünk is megnehezítette a dolgunkat a jó szerváival és a taktikus támadásaival.  A kezdeti izgalmakat, ijedtséget sikerült levetkőzni és a második meccsen már sokkal felszabadultabban játszottunk. Az első szett közepén kicsit kiengedtünk, több hibát is vétettünk, de szerencsére ki tudtunk jönni ebből az állapotból és sikerült nyernünk. Az első után a második soros játékosok is sokkal magabiztosabban játszottak ezen a meccsen, stabil nyitással és egy-egy nagyszerű mezőnymunkával sikerült győzedelmeskedni az ÉDRA-Tata ellen. Sok munka vár ránk, egyértelműen kirajzolódott, hogy mire kell nagy hangsúlyt fektetni az edzéseken. Összességében elégedett vagyok a lányok teljesítményével.”

Tálosné Rozsinszky Rita: „Nagyon jó hangulatú, küzdelmes mérkőzés volt a fehérváriak elleni bajnoki. Büszke vagyok rájuk, hiszen többüknek ez volt életük első mérkőzése és szépen végrehajtották a feladatokat. A végére kimerültek és győzött a jobb csapat. Ez a mérkőzés mély nyomott hagyott a lányokban és kihatott a másodikra. Az első sorunk sajnos közel sem hozta a tudását. A második sor azonban óriásit fejlődött és megnyerte a szettet. Sokkal koncentráltabban és tudatosabban játszottak. Még nagy út áll előttünk, jó csapat lesz belőlük.”

Tetszett? oszd meg!