Utánpótlás körkép (2021. március 20.)

Bejutott az elődöntőbe a MÁV Előre Röplabda Akadémia az U19-es fiú országos ifjúsági bajnokságban (OIB), miután három mérkőzéséből kettőt megnyert a legutóbbi játéknapon. A MÁV csapatai közül U17-ben és U13-ban is volt érintettség szombaton.

Gazsi Péter 19 év alatti fiú együttese Gárdonyban fogadta aktuális ellenfeleit. Elsőként a Pénzügyőrt 3:0-ra verte a csapat, majd a Szolnoktól 2:1-re kikapott. A nap zárásaként a kaposváriak ellen is 3:0-ra nyert a MÁV, így a tabellán második, továbbjutó helyen zárt és várhatja az országos elődöntőt.

Dr. Tarnawa Ferdinánd U19 Országos Ifjúsági Bajnokság (OIB) I. osztály, K csoport:
MÁV Előre RA – Pénzügyőr SE 3:0
MÁV Előre RA – Szolnoki SPC-1 1:2
MÁV Előre RA – RÖAK Kaposvár FINO 3:0

A MÁV kerete: Lukács, Szávai, Tóth K., Hortobágyi, Kerék, Sebestyén, Székely, Tóth G., Balogh, Füzék, Szentesi, Tepszis. Vezetőedző: Gazsi Péter

Gazsi Péter vezetőedző: „Jól játszottunk mind a két győztes meccsen. Kisebb hullámvölgyek azért akadtak, de ezeken átlendültünk és sikerült a célkitűzésünket elérni.”

Az U17-es ob harmadosztályában mindkét találkozóját sikerrel zárta Nagy Róbert leány alakulata Veszprémben, ugyancsak szombaton.

Szalayné Sebők Éva U17 Országos Serdülő Bajnokság (OSB) III. osztály, Nyugat Alsóház:
VESC B – MÁV Előre RA 1:3
ZTE RK – MÁV Előre RA 0:3

A MÁV kerete: Füzék, Budai, Mester, Németh, Kencse, Szűcs K., Ruprecht, Horváth, Zajácz, Lukács, Fröschl, Szűcs R., Király. Vezetőedző: Nagy Róbert.

Nagy Róbert vezetőedző: „A nyitások és nyitásfogadások meghatározták a mai mérkőzéseinket. Ezeken a területeken kell sokat fejlődni. A másodikon jobban mentek a nyitások és hatásosabbak voltunk.”

A 13 év alatti lányoknak sajnos nem volt sok örömük ezen a napon. Horváth Virág fiataljai mindhárom összecsapásukon alulmaradtak Dunaújvárosban.

Öryné Merő Nóra U13 Országos Mini Bajnokság II. osztály:
MÁV Előre RA – DSE RA 1:2
MÁV Előre RA – KESI B 0:2
Kispest SE-A – MÁV Előre RA 2:0

A MÁV kerete: Kollár, Rézman, Tamási, Varga, Kovács B., Kovács V., Szűcs, Somogyi, Botos-Jeskó. Vezetőedző: Horváth Virág.

Tetszett? oszd meg!