Vereség az év utolsó meccsén

3-0-ra kikapott a MÁV Előre SC-ST Solar a Swietelsky-Békéscsabától hazai közegben, a női röplabda Extraliga alapszakasz 7. fordulójában. Tóth Jázminék 2022-ben utoljára léptek pályára tétmérkőzésen.

Jól indult a találkozó hazai szemszögből, 12-8-nál négy ponttal állt jobban Nagy Fanni együttese a békéscsabaiaknál. 16-16-nál egyenlített a vendégcsapat, de ezután ismét a MÁV került előnybe. Ellenben a hajrát a BRSE dominálta és 25-20-ra nyert.

A második felvonás nagyon nem úgy sikerült, ahogy az az elsőből következett volna: a vendégek sokkal jobban és eredményesebben röplabdáztak, a MÁV tíz pont alatt maradt. A BRSE 25-9-re hozta az etapot.

A harmadik játszma első fele sajnos nem az első szetthez, hanem a másodikhoz hasonlított. 9-2-re, majd 17-8-ra vezettek Tóth Gábor játékosai. A hajrában a hazai cseréknek is köszönhetően valamelyest felzárkózott a MÁV, de így is magabiztosan, 25-17-re győzött a BRSE, s 3-0-ra megnyerte a bajnokit.

Női Extraliga alapszakasz, 7. forduló
MÁV Előre SC-ST Solar – Swietelsky-Békéscsaba 0-3 (-20, -9, -17)
Székesfehérvár, 100 néző. Vezette: Kiss Z., Szabó Zs.
MÁV: Gilfillan 4, Karnitskaya 7, Tóth 6, Szabó 4, Dolotova, Vajda 5. Csere: Kovács (liberó), Kiss 1, Alishanova, Szilágyi. Vezetőedző: Nagy Fanni.
BRSE: Drpa 19, Glemboczki 13, Bodnár 8, Pintér 2, Aktas 12, Bagyinka. Csere: Molcsányi (liberó), Sinka, Olynik 1, Sullivan 4. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Nagy Fanni: „Gratulálok a Békéscsabának a győzelemhez! Az első és a harmadik szettben megmutattuk, hogy miként tudunk mezőnyözni, s ezzel nehéz helyzetbe hozni egy erősebb ellenfelet is. Sajnos még a hosszabb labdameneteket nem sikerül megnyerni, ezen mindenképp dolgoznunk kell.”

A MÁV Előre SC-ST Solar a hétcsapatos Extraliga utolsó helyén várja a 2023-as folytatást.

Tetszett? oszd meg!