Visszavágtunk a Dágnak

A legutóbbi játéknapon elszenvedett vereség után revansot vett a MÁV Előre-BERICAP a Dágtól, a férfi röplabda NB I Liga 6. fordulójában. Neukum Gáborék döntő szettben, 3:2-re győztek idegenben.

Jól kezdett a székesfehérvári alakulat, hiszen az első szettben 25:20-as sikerrel előnybe került. A második játékrészben pedig tovább növelte fórját, miután a korábbinál könnyebben, 25:15-re nyert. A harmadik etapban azonban nem sikerült lezárni a bajnokit: a hazai pályán szerepelt Dág 25:19-cel szépített, majd a negyedik felvonásban jelentős különbséggel, 25:13-mal ismételt és 2:2-re kiegyenlítette a mérkőzés állását. Az ötödik, rövidített játszmában szerencsére fel tudott állni a MÁV, a megújulásnak 15:11-es részsiker és 3:2-es győzelem lett az eredménye. Sajnálatos módon azonban három bajnoki pont helyett csak kettőt hozott el Dágról a vasutas gárda.

Férfi röplabda NB I Liga alapszakasz, 6. forduló:
Dág KSE – MÁV Előre-BERICAP 2:3 (-20, -15, 19, 13, -11)
Dág, zárt kapuk. Vezette: Varga, Bibók.
Dág: Buzás 3, Kunert 25, Kun 18, Takács 1, Flachner 7, Sow 8. Csere: Steiner, Kara (liberók), Jánossy 3, Majer, Balázs, Oláh 1. Vezetőedző: Zirigh Balázs.
MÁV: Oleksii 10, Neukum 7, Tóth 6, Kholman 17, Salazar 24, Kulcsár 5. Csere: Szentesi, Takács (liberók), Arató, Szőke 1, Náhol, Stefanovics. Vezetőedző: Gelencsér Balázs.

Gelencsér Balázs vezetőedző: „Vegyesek az érzéseim. Az első két szettben nagyon jó játékot produkáltunk, jó nyitásokkal, támadásokkal, blokkokkal, a feladó is jól variaálta a játékot. A harmadik és negyedik felvonásban azonban a nyitásfogadásaink rosszak voltak, ezért a játékunk is szétesett. A mérkőzés pozitívuma, hogy fel tudtunk állni és meg tudtuk nyerni a döntő szettet. Viszont három pontra lett volna szükségünk és így az utolsó fordulóban dől el, hogy a felsőházi rájátszásba kerülünk-e.”

A MÁV Előre-BERICAP a 3:2-es siker ellenére nem tudta visszavenni a harmadik pozíciót a Dágtól, mivel három helyett két pontot szerzett, egyel pedig a dágiak gazdagodtak. Utóbbiak jelenleg 20 ponttal állnak a dobogó harmadik fokán, míg 19 egységgel a MÁV negyedik.

Tetszett? oszd meg!