Zsinórban harmadik győzelmét aratta a férficsapat

3-0-ra nyert a MÁV Előre SC-Foxconn a DEAC ellen hazai pályán, a férfi röplabda Extraliga középszakasz hatodik, egyben utolsó fordulójában. Eke Péterék az első két szettet magabiztosan hozták, a harmadik hajrájában pedig hátrányból fordítottak.

7-7-ig jól tartotta magát a DEAC az első szettben, utána viszont öt ponttal meglógott a MÁV Előre. 14-12-nél közel kerültek a vendégek, ellenben Redjo Koci pontjával 21-15-nél ismét szétnyílt az olló a két fél között. A szettet magabiztosan nyerték a fehérvári férfiak 25-17-re. 1-0

A második játszmát 4-0-val nyitották Szabó Vilmosék, 9-7-nél viszont a hajdúságiak álltak jobban. 10-10 után újfent a MÁV került előnybe, és ez a fór kitartott a szett végéig. Koci, Ambrus Bence és Pesti Marcell pontjait követően, 17-12-nél megnyugtató előnyben volt a pályaválasztó. A szettet Pesti zárta le 25-20-nál. 2-0

A harmadik felvonás alakult a legszorosabban az este folyamán: a DEAC sokat tett azért, hogy ne érjen véget a bajnoki három játékrész után, és 5-3-nál, illetve 10-8-nál is két ponttal jobban állt a hazaiknál. 14-14-nél egyenlített a MÁV Előre, de ezután is rendre a debreceniek kerültek előnybe. 23-21-es vendég vezetésnél időt kért Dávid Zoltán, majd két pontot szerzett egymás után a házigazda és egalizált. Mi több, újabb két eredményes labdamenettel fordított is és 25-23-ra győzött, 3-0-ra pedig megnyerte a mérkőzést.

A mezőny legeredményesebb röplabdázója Pesti Marcell volt huszonkilenc ponttal. Győzelmével a MÁV Előre SC-Foxconn pontszámban beérte a DEAC-ot a tabellán és megelőzte jobb szettarányának köszönhetően. A székesfehérvári alakulat zsinórban három megnyert párharccal a háta mögött harmadik helyen zárta a középszakaszt.

Férfi Extraliga középszakasz, 6. forduló
MÁV Előre SC-Foxconn – DEAC 3-0 (17, 20, 23)
Székesfehérvár, 147 néző. Vezette: Mezőffy, Sík.
MÁV: Ambrus 3, Eke 6, Szabó 6, Pesti 29, Koci 8, Doda 7. Csere: Takács (liberó). Vezetőedző: Dávid Zoltán.
DEAC: Moret 9, Almora 17, Kiss 2, Tóth, Bagics 5, Veres 2. Csere: Bán (liberó), Remete, Imre. Vezetőedző: Fodor Antal.

Dávid Zoltán: „Gratulálok a srácoknak, megdolgoztak a győzelemért! Zsinórban a harmadik meccset tudták megnyerni. Ez mind az ő érdemük. Ezek után bízom benne, hogy ők is maguknak sajátítják ezeket a sikereket, s nem pedig a véletlennek.”

Tetszett? oszd meg!