Évet értékeltünk

Ugyan még csak a bajnokság felénél járunk, klubunk megtartotta évzáró eseményét a 2019-es esztendőre vonatkozóan. Az NB I-es női és férfi röplabdacsapat értékelése mellett bemutattuk a hölgyek új vezetőedzőjét, Farkas Mihályt.

Legutóbb a MÁV Előre SC 110 éves jubileuma alkalmából jöttünk össze a székesfehérvári Lakeside Hotelben, most azonban évzáró vacsorát tartottunk felnőtt röplabdacsapatainknak.

Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere ünnepi beszédében méltatta a klub idei eredményeit és hangsúlyozta, hogy a város fontos részét képezi az egyesület tevékenysége. Nagy Róbert klubelnök kitért rá, hogy a tavasszal véget ért legutóbbi szezonban a MÁV férfi gárdája az Extraliga hatodik helyén zárt, ami a csapat történetének eddigi legjobb helyezése. Kiemelte azt is, hogy a hölgyek az NB II-t veretlenül nyerték meg és jutottak fel az NB I-be.

Gazsi Péter, a férfiak vezetőedzője Németh Ödönt váltotta szezon közben, azonban valamennyi játékos jól ismeri, hiszen az NB II-t korábban vele nyerte meg a gárda és a MÁV utánpótlásában eddig is dolgozott. A szakember elmondta, hogy sikerült valamelyest bővíteni, megerősíteni a keretet és bízik benne, hogy tisztességes, kemény edzésmunkával jól helyt tudnak állni a folytatásban.

A rendezvényen Nagy Róbert elnök bejelentette, hogy az akadémia új néven, MÁV Előre Röplabda Akadémiaként működik tovább, valamint azt is, hogy a távozó Fésüs Irén helyét Farkas Mihály veszi át a női csapat élén. A játékosként magyar bajnok és junior válogatott edző korábban dolgozott a magyar női válogatott szövetségi kapitányaként és világbajnokságon is szerepelt a junior nemzeti csapattal. Klubedzőként bajnoki bronzérmet nyert a Kecskeméttel, a BSE-vel és az UTE-val is.

Az ünnepi program borkóstolóval folytatódott, majd vacsorával zárult.

Tetszett? oszd meg!