Fehérváron táltosodott meg a címvédő

Három szettben győzött a Vasas Óbuda a MÁV Előre Foxconn ellen a női röplabda Extraliga elődöntőjének második mérkőzésén csütörtök este Székesfehérváron.  

A zárt kapuk mögött rendezett összecsapáson a hazaiak keretébe visszatért korábban sérülés miatt kimaradó Maia Dvoracek. A kék-fehérek legeredményesebb játékosa egyből a kezdő hatosban kapott helyet. 

A fővárosiak ellentmondást nem tűrően indították a találkozót, a MÁV Előre játékosai 0-7 után szerezték első pontjukat. Lukasz Przybylak vezetőedző időkérésekkel és cserékkel is próbált életet lehelni alakulatába, ám nem járt sikerrel. A folytatásban tovább nyílt az olló, 6-16-nál már tíz volt közte, végül pedig 16 pontos különbséggel ért véget a fehérváriak szenvedése.

A kiábrándító első szett után harciasan érkeztek ki a hazaiak a második felvonásra. Pallag Ágnesék 8-10-ig tartották a lépést a címvédővel, ekkor azonban ismét összeállt a Vasas védekezése. Mindkét oldalon folyamatosan sáncba ütköztek a fehérvári támadások, és bár ezúttal nagyobb volt az ellenállás, a piros-kékek 0-2-re módosították az szettarányt. 

A hazaiak továbbra is nehezen vették fel a Vasas által diktált kemény tempót. A harmadik játszma az előzőhöz hasonlóan alakult, de ezúttal 8-9-től mozgósítottak nagy erőket a fővárosiak, akik hat pontot szereztek zsinórban. A MÁV Előre először 13-16-ra, majd 22-24-re is felkapaszkodott, igazán azonban nem tudott közel férkőzni riválisához. A Vasas Óbuda sikerével immár 2-0-ra vezet a párharcban, így csupán egyetlen győzelem választja el az újabb bajnoki döntőtől. 

Sokkal agresszívabb volt a Vasas a mai napon. Nagy nyomás alá helyeztek minket már a nyitásoknál. Néha, amikor a bajnok ellen, egy ekkora csapat ellen játszol, előfordul az ilyen. Arra azonban büszke vagyok, hogy szépen lassan, lépésről lépésre visszajöttünk. Ez az eredményen nem látszódik, de az ellenfelünknek egyre jobban meg kellett dolgoznia a pontokért. Fontos, hogy egy csapat soha ne adja fel. Ez pedig nálunk megvan. Harmadjára is neki fogunk futni Budapesten” 

– nyilatkozta Lukasz Przybylak, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője.

A mérkőzés elején az idei szezon legjobb első szettjével rukkoltunk elő. Az első összecsapás után sokat beszélgettünk, mivel az első és a harmadik játszmában nem úgy teljesítettünk, ahogyan azt elvárjuk magukról. Visszanéztük, kielemeztük, és úgy gondolom, hogy jó megoldásokat választottunk a problémákra. A lányok tökéletesen kivitelezték a meccstervet, ma mi voltunk a jobbik csapat. Megérdemeltük a győzelmet” 

– értékelt Jannisz Atanaszopulosz, a Vasas Óbuda vezetőedzője.


Női Extraliga elődöntő, 2. mérkőzés

MÁV Előre Foxconn – Vasas Óbuda 0-3 (-9, -21, -22)

Székesfehérvár, VOK Sportcsarnok

MÁV Előre Foxconn: Dvoracek, Andersson, Vacsi, Markovic, Pallag, Michalewicz. Csere: Kovács (liberó), Tóth (liberó), Tarr, Király-Tálas, Ventura, Matos, Szabó, Orosz. Vezetőedző: Lukasz Przybylak.

Vasas Óbuda: Gülübay, Bannister, Papp, Gyimes-Capet, Fricova, Sillah. Csere: Szalai (liberó), Juhár (liberó), Tóth, Jámbor, Török, Erőss, Abdulazimova. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz.

Tetszett? oszd meg!