Fontos három pontot szereztünk

3-1-es győzelmet aratott a MÁV Előre SC-ST Solar az MTK Budapest felett, a női röplabda Extraliga alapszakasz 10. fordulójában. Nagy Fanni együttese ezzel szezonbeli második sikerét hozta össze és pontszámban beérte a tabella hetedik helyén álló fővárosiakat.

Remekül, 5-1-gyel kezdte a házigazda a mérkőzést, Maia Dvoracek ász nyitása után pedig az addigi legnagyobb különbség, 13-4 állt az eredményjelzőn. Ekkor már második idejét kérte ki a vendégek edzője, Leiszt Máté. Ezután valamelyest felzárkóztak a budapestiek, de 17-10-nél ismét jelentős előnyben volt a MÁV. A szett végén sem forgott veszélyben a fehérvári siker, Tóth Jázmin zárta le 25-17-nél. 1-0

A második játszma sokkal kiélezettebb csatát hozott, mint az első. 5-5-nél és 16-16-nál is egál volt, a hajrához mégis a MÁV érkezett több pontos fórral. 22-20 után két vendég hiba következett, majd Diana Karnitskaya egy ász nyitással tette fel a pontot az i-re, 25-20-ra nyert a vendéglátó. 2-0

4-1-gyel nyitotta a harmadik felvonást az MTK, de 5-4-nél sikerült fordítania Nagy Fanni csapatának. 11-7-nél megint a vendégek álltak jobban, időt is kért a hazai vezetőedző. Érdemi változást nem hozott a technikai szünet, sok hibával játszottak a haziak, öt-hét pontos előny birtokában pedig nyugodtabban röplabdázhattak a vendégek. Végül 25-18-ra nyertek és szépítettek Leiszt Máté tanítványai. 2-1

Fordulatos volt a negyedik játszma, hol egyik, hol másik fél állt jobban. 14-11-nél hárommal is vezetett a MÁV, de 16-15-nél az MTK került kedvezőbb helyeztbe. A hajrához 20-18-as fehérvári előnnyel érkeztek a felek, miután Dovareck életerős ütését nem tudták hárítani a túloldalon. A végjátékot a hazaiak bírták jobban és zsinórban szerzett öt ponttal, 25-20-ra behúzták a játszmát, 3-1 pedig a bajnokit.

A mezőny, s egyben a házigazda legeredményesebb játékosa az amerikai Maia Dvoracek volt huszonkét ponttal.

Női röplabda Extraliga alapszakasz 10. forduló
MÁV Előre SC-ST Solar — MTK Budapest 3-1 (17, 20, -18, 20)
Székesfehérvár, 100 néző. Vezette: Varjasi, Mezőffy.
MÁV: Gilfillan 9, Dvoracek 22, Karnitskaya 13, Tóth 14, Szabó 6, Dolotova. Csere: Kovács (liberó), Narancic, Kiss 1, Ertz. Vezetőedző: Nagy Fanni.
MTK: Asonja 12, Szabó 10, Berkó 7, Tatár 12, Briga 2, Costa 14. Csere: Divényi, Weidemenn (liberók), Varga 2, Garai. Vezetőedző: Leiszt Máté.

Nagy Fanni: „Nagyon fontos három pontot szereztünk. Bár sok buta hibát vétettünk, mégis ellensúlyozni tudtuk az akaratunkkal és azzal, hogy egységes csapatként küzdöttünk. Ehhez a győzelemhez ma mind a tizenhárom játékos kellett. Büszke vagyok a lányokra!”

Tetszett? oszd meg!