Három szettben maradtunk alul a fővárosban

3:0-s vereséget szenvedett a MÁV Előre-BERICAP a KISTEXT vendégeként a férfi röplabda NB I Extraliga kvalifikáló körének 7. fordulójában. A Neukum Gábor csapatkapitányt ismét bevető fehérvári csapat a harmadik felvonásban közel állt a szettrabláshoz.

Küzdelmes első szettet produkáltak a csapatok a KISTEXT Arénában, hol egyik, hol másik fél vezetett. A játszma féltávjától, 15:13-as fehérvári előnytől azonban remek szériát tudhatott maga mögött a vendéglátó: zsinórban öt szerzett ponttal megfordította a mérkőzés állását és végül meg is nyerte a szettet 25:17-re.

A második játékrészben elmaradtak az elsőben látott izgalmak. 10:6-nál néggyel, 20:11-nél pedig már kilenc ponttal vezettek a hazaiak. A szettet Szalai Szabolcs zárta le 25:16-os KISTEXT-sikerrel.

A harmadik felvonásban 6:2-vel indítottak Weczera Csaba tanítványai, 17:16-nál viszont egy pontra megközelítette ellenfelét Gelencsér Balázs alakulata. 19:19-nél Salazar sáncával az egyenlítés is összejött. A hajrá addig nem látott küzdelmet és izgalmat hozott, s hiába voltak szettlabdái a budapesti gárdának 24:21-nél, kétszer is hárítottunk. Az újabb egyenlítés viszont elmaradt, Hajós pontjával 25:23-ra hozta a szettet a KISTEXT és 3:0-ra megnyerte a bajnoki találkozót.

Férfi röplabda Extraliga kvalifikáló kör, 7. forduló:
KISTEXT – MÁV Előre-BERICAP 3:0 (17, 16, 23)
Budapest, zárt kapuk. Vezette: Tillmann, Szabó.
KISTEXT: Török R. 1, Szalai 6, Chamone 12, Gacs 4, Bokor 4, Gönczi 10. Csere: Farkas, Lassu (liberók), Török Sz., Flachner 1, Kocsondi 3, Hajós 8. Vezetőedző: Weczera Csaba.
MÁV: Náhol 1, Neukum 5, Kholman 10, Salazar 12, Kulcsár 3, Stefanovics. Csere: Takács, Szentesi (liberók), Szőke, Tóth 5. Vezetőedző: Gelencsér Balázs.

A MÁV Előre-BERICAP hét fordulót követően egy győzelemmel és hat vereséggel ötödik helyen áll a tabellán. Legközelebb április 11-én, vasárnap 18 órától a DKSE-t fogadja a gárda a tatai Güntner Arénában.

Tetszett? oszd meg!