Hazai vereség a zárónapon

Nem sikerült győzelemmel zárni a 2020/2021-es szezont a MÁV Előre-BERICAP férfi röplabdázóinak. A Yanier Cordies Salazart és Oleksii Denint nélkülöző gárda három szettben alulmaradt a DEAC ellen, az NB I Extraliga kvalifikáló körének utolsó körében.

4:0-s szériával nyitotta a mérkőzést a DEAC, amely olyannyira megalapozta a szettet, hogy egyre nagyobb előnyre szert téve, végig vezetve nyert meggyőző fölénnyel, 25:14-re.

A második játszma ugyan székesfehérvári ponttal indult, de ez nem sok vizet zavart a hajdúságiak elképzeléseiben: a DEAC fordított, majd az első játékrészhez hasonlóan egyre nagyobb előnyre tett szert. A szettet hatpontos sikerrel, 25:19-re hozták a vendégek.

A harmadik etap eleje hozott valamennyi izgalmat, miután a 4:2-es hátrányból 5:4-es előnyt hozott össze a MÁV Előre-BERICAP. Ezután zsinórban négy pontot szereztek a debreceniek, 17:10-nél pedig ismét tetemes fórjuk volt. A hajrában valamelyest közelebb férkőztek Stefanovics Krisztiánék ellenfelükhöz, de így is magabiztosan, 25:21-re nyert a DEAC, a bajnokin 3:0-s győzelmet aratva.

Férfi röplabda NB I Extraliga kvalifikáló kör, 10. forduló:
MÁV Előre-BERICAP – DEAC 0:3 (-14, -19, -21)
Tata, zárt kapuk. Vezette: Farkas, Varjasi.
MÁV: Szőke, Náhol, Neukum, Kholman, Kulcsár, Stefanovics. Csere: Szentesi, Takács (liberók), Tóth, Arató. Vezetőedző: Gelencsér Balázs.
DEAC: Magyar, Hubicska, Fazekas, Kiss, Bagics, Tóth. Csere: Mészáros, Nagy., Ádám, F. Nagy, Imre. Vezetőedző: Fodor Antal.

A MÁV Előre-BERICAP három győzelemmel és hét vereséggel, nyolc ponttal ötödik helyen zárt az NB I Extraliga kvalifikáló körben.

Gelencsér Balázs vezetőedző: „Ezen a mérkőzésen a két legponterősebb játékosunkat nélkülöznünk kellett sérülés, illetve betegség miatt. Megint kijött, ami a rájátszásban a legnagyobb gyengénk volt, a nyitásfogadás. Alapvetően befolyásolta a játék menetét, hogy ebben nagyon rosszul teljesítettünk. Gratulálok a Debrecen csapatának a győzelemhez!

Fodor Antal vezetőedző: „Előzetes várakozásainknak megfelelően a MÁV Előre ellen győzelemmel sikerült zárnunk a bajnoki szezont. A cserejátékosok is szerepet kaptak, jól teljesítettek, aminek nagyon örülök.

Tetszett? oszd meg!