Így is klubrekordot állítottak be: női röplabdázóink negyedik helyen zárták a bajnokságot 

Drámai küzdelemben, a Swietelsky-Békéscsaba nyerte a bronzérmet a női röplabda Extraligában. A két csapat párharcának ötödik mérkőzésén a története egyik legsikeresebb idényét futó MÁV Előre Foxconn négy szettben maradt alul. 

A MÁV Előre Foxconn női játékosai már a legjobb négy közé jutással biztosították, hogy elérik eddigi legjobb helyezésüket az első osztályban, de az előzetes nyilatkozatokból egyértelműen kiolvasható volt, hogy Pallag Ágnesék a fehérvári egyesület első érmére hajtanak. 

A tét ellenére a vendégek nyugodtan vágtak bele a mérkőzésbe, és 10-13-ig magabiztosan vezettek. A szélsőségesebb érzelmek akkor jöttek elő a kék-fehérekből, amikor a békéscsabaiak elkezdték átvenni az irányítást. Lukasz Przybylak alakulata 16-16-nál érte el az első mélypontot, amelyet a BRSE egy ötpontos sorozattal használt ki. A lengyel szakember hiába kért kétszer is időt, a MÁV Előre nem tudta lefaragni a hátrányát. 

Fotó: BRSE/Imre György

Az első szettben a fehérváriak sikerének gátat szabó rontott nyitások továbbra is kísértették az együttest, amely 9-8-ig már háromszor hibázott szervából. A békéscsabai hölgyek Paskova és Stepanenko vezérletével újabb nagy szériába kezdtek, a vendégeknek viszont ezúttal sikerült összeszedniük magukat, és 17-13 után 18-18-nál egyenlítettek. A két csapat fej-fej mellett ért a hajrára, amelyet végül a korábbi BRSE játékos, Király-Tálas Zsuzsanna ászával a MÁV Előre zárt jobban, 1-1-re módosítva az állást.

A harmadik felvonást felemásan kezdték a felek. A kék-fehérek 0-4-es sorozatára ötpontos békéscsabai válasz jött. 13-13-tól a MÁV Előre tűnt dominánsabbnak, ez azonban 18-20-nál megfordult, onnantól kezdve sorozatban hét pontot szerezve a BRSE újra megszerezte a vezetést. 

Fotó: BRSE/Imre György

A Békéscsaba extra pillanatai a negyedik szettben is hullámokban jöttek. A hazaiak először 5-5-ről 9-5-re, majd 16-13-ról 22-13-ra húztak el ellenfelüktől. Ettől kezdve már csak az eredményen tudott kozmetikázni a vendég alakulat, amely négy szettben alulmaradva végül az Extraliga negyedik helyén végzett. Ez korábban csak egyetlen alkalommal, a 2009/10-es szezonban sikerült az egyesületnek. 

Keserű szájízzel távozunk. A lányok egész szezonban keményen dolgoztak, és megérdemelték volna a klubtörténeti bronzérmet. Ezen a mérkőzésen is az utolsó pillanatig küzdöttek. Hálás vagyok a játékosaimnak azért, hogy végig hittek abban, amit csinálunk. Most egyáltalán nem vagyunk boldogok, talán néhány nap múlva, amikor kicsit megemésztjük ezt a vereséget, másként fogunk érezni” – nyilatkozta Lukasz Przybylak, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője a díjátadó után.


Swietelsky-Békéscsaba – MÁV Előre Foxconn 3-1 (20, -25, 20, 17)

Békéscsabai Városi Sportcsarnok

BRSE: Glemboczki, Stepanenko, Bodnár, Pintér, Aydinogullari, Paskova. Csere: Kertész (liberó), Molcsányi (liberó), Kump, Mikus, Kotormán, Gajdács, Budai, Becic. Vezetőedző: Tóth Gábor.

MÁV Előre Foxconn: Dvoracek, Andersson, Király-Tálas, Markovic, Matos, Orosz. Csere: Kovács (liberó), Tóth (liberó), Vacsi, Ventura, Szabó, Pallag, Michalewicz. Vezetőedző: Lukasz Przybylak.

Kiemelt kép: BRSE/Imre György

Tetszett? oszd meg!