Jöhet a negyedik! Elképesztő fordítással szépített a MÁV Előre a döntőben

Kétszettes hátrányból felállva győzte le a MÁV Előre Foxconn a Fino Kaposvárt a férfi röplabda Extraliga döntőjének harmadik mérkőzésén hétfő este Kaposváron. A fehérvári csapat így eltáncolt a szakadék széléről, és hazai pályán egyenlíthet az aranyéremért folyó csatában. 

Az előzetes várakozásoknak megfelelően a két esélyes könnyedén sétált be a bajnoki döntőbe, ahol a MÁV Előre 2022-es feljutása óta sorozatban másodszor találkoztak a felek. A kihívó idei teljesítményére alapozva joggal reménykedett a trónfosztásban, a finálé első két összecsapásán azonban a tizenkilencszeres bajnok bizonyult jobbnak. 

A győzelmi kényszer súlya meg is látszott a fehérváriakon a Kaposvár Arénát katlanná alakító nézősereg előtt. Az első szett elején egyértelműen a hazaiak akarata érvényesült. Baróti Árpád és Bögöly Gábor vezetésével 13-6-ra hamar el is húztak. A MÁV Előre 16-13-nál visszakapaszkodott, de a hárompontos különbséget tovább nem tudta csökkenteni, a végén pedig tovább nyílt az olló. 

A második felvonásban magára találtak a vendégek, akik Redjo Koci és Boa Szabolcs ütései révén 10-11-ig vezettek. A hibák, azok közül is első sorban a rontott nyitások viszont a második mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is megbosszulták magukat. A Fino fordított, és bár Omar Pelillo vezetőedző együttese sokáig tartotta a lépést, a játszma hajrájára újfent a kaposvári csapat játéka állt jobban össze. 

A csalódást keltő 2-0 nem szegte kedvét a MÁV Előre játékosainak, akik még nagyobb elánnal vágtak bele a harmadik szettbe, tudván, hogy az akár az utolsó is lehet a szezonban. Az elszántság ezúttal eredménnyel is párosult, Redjo Kociék egyetlen pillanatra sem kerültek hátrányba. A Fino 18-23-ról egyenlítve ráijesztett a vendégekre, ők azonban állták a sarat, és egy saját kétpontos sorozattal szépítettek. 

A fehérváriak tovább építkeztek az újonnan jött lendületre, nem is akárhogy. A negyedik játékrészben 9-9-ről egy fantasztikus hétpontos szériával sokkolták ellenfelüket, melyből a csapatkapitány, Koci négy ponttal vette ki a részét. Slobodan Prakljacic vezetőedző cserékkel próbálta felrázni csapatát, de hiába. A MÁV Előre döntő szettre vitte a mérkőzést. 

Az ötödik játszmában a Kaposvár kezdte megtalálni ritmusát, ez azonban még mindig kevés volt ahhoz a hőfokhoz, amin a vendég csapat égett. Mindkét együttes a legkoncentráltabb játékát mutatta, az 5-8-as fordulásig mindössze egy rontott nyitás volt. A MÁV Előre magabiztosan őrizte előnyét. A legszorosabb pillanat 12-13-nál és 13-14-nél következett, de a kék-fehér alakulat végig állta a sarat. 

Győzelmével a MÁV Előre Foxconn 2-1-re szépített a párharcban. A negyedik mérkőzést péntek délután 17:00-kor rendezik a székesfehérvári VOK Sportcsarnokban. 

Hatalmas gratuláció a csapatnak! A Kaposvár rendkívül erősen kezdett, ami megtörte a ritmusunkat. A legutóbb, amikor ez történt, elvesztettük az összecsapást, most azonban jól jöttünk vissza. A fiúk végig koncentráltak voltak, a védelem jól szervezett volt. Ez egy óriási győzelem nekik, és nagyon megdolgoztak érte a szezonban. Ezzel újra Székesfehérváron bizonyíthatunk, amit pedig a szurkolóink érdemeltek meg” 

– nyilatkozta Omar Pelillo, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője a mérkőzést követően.


Fino Kaposvár – MÁV Előre Foxconn2-3 (20, 21, -23, -19, -13)

Kaposvár Aréna

Fino Kaposvár: Hubicska, Magyar, Bögöly, Novoselov, Lescay, Baróti. Csere: Bozóki (liberó), Eördögh (liberó), Zarka, Iván, Kalmár, Laczó, Tóth. Vezetőedző: Slobodan Prakljacic.

MÁV Előre Foxconn: Szabó, Eke, Koci, Boa, Tomanóczy, Pesti. Csere: Takács (liberó), Szentesi (liberó), Ambrus, Fazekas, Janke, Szávai, Sebestyén, Dileo. Vezetőedző: Omar Pelillo.

Tetszett? oszd meg!