Kikaptunk a megyei rangadón

Harmadik vereségét könyvelhette el a MÁV Előre-BERICAP a férfi röplabda NB I Extraliga kvalifikáló körében, szerdán. A Dunaújváros elleni idegenbeli fellépésen három szettben maradt alul a fehérvári gárda.

Két vereséggel a háta mögött utazott el Dunaújvárosba a MÁV, ráadásul továbbra sem számíthatott egyik alapembere, Oleksii Denin játékára. Ellenben a vendéglátó már nyert mérkőzést a rájátszásban, s pályaválasztóként eleve kedvezőbb helyeztben volt.

Az első szettben 4:1-gyel kezdtek a hazaiak, de 6:5-nél, sőt 13:11-nél is a MÁV volt előnyben. Ezután öt pontot szerzett egymás után a DKSE és a kiharcolt előnyt megtartva, 25:19-re meg is nyerte a nyitó játékrészt.

A második felvonás elején átvettük a vezetést, de rövid időn belül fordított Tomanóczy Tibor csapata, onnan pedig végig futottunk az eredmény után. Hiába sikerült 14:13-nál mindössze egy pontra felzárkózni, egyenlíteni nem tudtak Kholman Norberték, az újvárosiak ezt a szettet is megnyerték, méghozzá 25:17-re.

A harmadik szettben pedig az időnként szoros eredmény ellenére majdnem végig vezetett a házigazda és 25:22-es sikerével lezárta a bajnokit, 3:0-s győzelmet aratva.

Férfi röplabda NB I Extraliga kvalifikáló kör, 3. forduló:
DKSE – MÁV Előre-BERICAP 3:0 (19, 17, 22)
Dunaújváros, zárt kapuk. Vezette: Kiss, Selega.
DKSE: Garrett 19, Ambrus 4, Boa 4, Tomanóczy 5, Duman 1, Bohnicsek 19. Csere: Laczi, Gebhardt (liberók), Majoros 2, Hatvany 1. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
MÁV: Neukum 9, Tóth 1, Kholman 5, Salazar 16, Kulcsár 8, Stefanovics 1. Csere: Takács, Szentesi (liberók), Náhol. Vezetőedző: Gelencsér Balázs.

Tomanóczy Tibor vezetőedző: „Örülök, mert hoztuk a kötelező győzelmet. Megérdemeltük a három pontot, mert ellenfelünknél jobb teljesítményt nyújtottunk. A gépezetben akadtak porszemek, így az is, hogy a szetteket nem tudtuk elsőre befejezni. A mérkőzésen elkövetett hibákat ki kell javítanunk a héten, hiszen azokat a Debrecen ellen nem szabad elkövetnünk. Megyünk tovább, és bízom abban, hogy vasárnap is sikerrel zárjuk a találkozót.”

Gelencsér Balázs vezetőedző: „Sajnos hasonló gonddal küzdöttünk, mint az elmúlt mérkőzésen, ez pedig a nyitásfogadás. Ismét megvoltak azok a szériáink, amikor négy-öt pontot ajándékoztunk az ellenfélnek, mert képtelenek voltunk támadásokig eljutni. Ezen kívül azonban sokkal jobban néztünk ki, mint legutóbb, és ha ezt a játékelemet sikerül stabilizálni, akkor jóval jobb eredményeket tudunk elérni.”

Tetszett? oszd meg!