Könnyed győzelemmel hangolódott férfi csapatunk a Kaposvár elleni rangadóra

Három szettes győzelmet aratott a MÁV Előre Foxconn a MEAFC felett a férfi röplabda Extraliga alapszakaszában Székesfehérváron szombat este. 

A kék-fehérek vezetőedzője, Dávid Zoltán ezúttal azoknak adott pihenőt, akik hétközben többet játszottak a MEVZA Közép-európai Liga küzdelmeiben. Ismét a kezdőben kapott helyet Redjo Koci, Boa Szabolcs, Pesti Marcell és Tomanóczy Bálint.

Az összecsapást a MEAFC kezdte jobban, de az első szettben 16-16-tól a tavalyi ezüstérmes átvette az irányitást, és onnantól nem is nézett vissza. A második játszmában folyamatosan vezetve, de szűken, míg a harmadikban fölényesen győzött fehérvári együttes, ezzel gyorsan abszolválva a miskolci túrát. 

Igyekeztünk pihenőt adni azoknak a játékosoknak, akik két mérkőzésen játszottak a MEVZA-ligában. A legfontosabb, hogy sikerült rövidre zárnunk az összecsapást, hiszen hét közben már a Kaposvár ellen lépünk pályára. Remélhetőleg időben hazaérünk, hogy mindenki ki tudja pihenni magát

– nyilatkozta Dávid Zoltán, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője a mérkőzést követően.

Gratulálok a Székesfehérvárnak a győzelemhez. Mi vagány, bátor játékot játszottunk, méltó ellenfelei voltunk nekik. Gyenge szerváink révén megnehezítettük a védekezésünket. A harmadik szettre kicsit szétestünk, de vannak bizakodó jelek a játékunkban

– mondta Varga László Mihály, a MEAFC-Peka Bau vezetőedzője.

A MÁV Előre Foxconn tizenhetedik alapszakaszbeli mérkőzésén tizenhatodszor nyert, így továbbra is a második helyen áll a tabellán. Ha csütörtökön Kaposváron legyőzi a címvédőt, akkor a pontvadászat élére ugorhat.


MEAFC-Peka Bau – MÁV Előre Foxconn 0-3 (20-25, 22-25, 13-25)

Miskolci Egyetemi Körcsarnok

MEAFC-Peka Bau: Simikó, Komlósi, Kanellopoulos, Faragó, Árva, Csizmadia. Csere: Dudás (liberó), Fenyvesi (liberó), Kapusi, Kovács, Gombkötő. Vezetőedző: Varga László.

MÁV Előre Foxconn: Szabó, Ambrus, Koci, Boa, Tomanóczy, Pesti. Csere: Takács (liberó), Eke, Fazekas, Janke, Dileo. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Kiemelt kép: Facebook/MEAFC-Peka Bau Röplabda

Tetszett? oszd meg!