Már nem kell sokat várni a MÁV Előre nemzetközi debütálására

A MÁV Előre SC-Foxconn férfi játékosai kilenc másik csapattal mérettetik meg magukat a Közép-európai Liga 2023/24-es szezonjában.

Röplabdázóink november 14. és 16. között Magyarországon debütálnak egy torna keretében, ezzel megkezdve a menetelést a Közép-európai Ligában. A hazánkat egyedüliként képviselő férfi együttes ellenfele három horvát, valamint két-két szlovén, szlovák és osztrák gárda lesz. A MÁV Előre első mérkőzését azzal a szlovákiai Komárnóval játssza, amellyel ezen a héten is összecsapott, edzőmérkőzés keretein belül. Ezt követően Mariborban, Bleiburgban és Zágrábban lépnek pályára magyar bajnoki ezüstérmeseink. 

A férfi Közép-európai Liga mezőnye a következő:
MÁV ELŐRE-FOXCONN (magyar)
HAOK Mladost Zagreb (horvát)
TJ Spartak Myjava (szlovák)
MOK Mursa Osijek (horvát)
VCA Amastetten NÖ (osztrák)
OK Calcit Kamnik (szlovén)
Rieker UJS Komárno (szlovák)
OK Ribola Kastela (horvát)
OK Merkur Maribor (szlovén)
SK Zadruga Aich/Dob (osztrák)

Az előző idényben a magyar Extraligában elért második helyezés tette lehetővé Dávid Zoltán vezetőedző csapata számára, hogy a székesfehérvári klub történetében először megmérettesse magát a nemzetközi kupaporondon is. 

A MÁV Előre az osztrák VCA Amstetten NÖ ellen fog küzdeni a férfi Challenge Kupában. A csapatok a legjobb harminckettőbe kerülésért játszanak. Az osztrákok elleni mérkőzés első felvonását október 24-én rendezik Tatabányán.

Sose hátra, csak előre, bajnok lesz a MÁV Előre!

Tetszett? oszd meg!