Meccsdömping a fehérvári röpiseknél, a lányok harmadikak lettek Tatabányán

Négy korosztályban is megmérették magukat a székesfehérvári röplabdázók a hétvégén. Fésűs Irén csapata bronzérmet szerzett a tatabányai gyermek tornán.

Az elmúlt hétvége legnagyobb eredményét a Felsővárosi Masita lány gyermek (13-14 évesek) csapata érte el. Fésűs Irén tanítványai Tatabányán szerepeltek az országos gyermek bajnokság soros fordulóján, és az előkelő harmadik helyen végeztek. A csoportmeccsek során a Sümeg és a Kaposvár ellen is 2-0-ra nyertek, amivel bejutottak a torna hármas döntőjébe. Az érmes helyekről döntő összecsapásokon kevesebb szerencséjük volt a lányoknak: az MTK-tól 2-1-re, a házigazda Tatabányától 2-0-ra kaptak ki. A korábbi, mohácsi játéknap óta sokat fejlődött a fehérvári gárda. Ennek köszönhetően többek között visszavágtak a somogyiaknak a csoportmérkőzések során anno elszenvedett vereség miatt, de az MTK ellen is sikerült szettet rabolni a mostani tornán, ellentétben az előzővel.

utanpotlas roplabda 2

A mini korosztályú (11-12 évesek) lányok is pályára léptek Tatabányán. A csoportjukban az MTK-tól kikaptak 2-0-ra, azonban a Szombathely I. és a Veszprém Deák ellen is nyerni tudtak 2-0-ra. A csoportmásodik helyet követően a 4-6. helyért játszhattak a gyerekek. Végül két újabb sikernek köszönhetően negyedikként zárták az utánpótlás tornát.

A fehérvári juniorok Zalaegerszegen küzdöttek szombaton. A Szombathely ellen 3-1 arányban alulmaradtak, a hazaiak elleni derbit viszont simán, 3-0-val hozták.

Az NB II-es felnőtt bajnokságban, hazai környezetben is bemutatkozott a Felsővárosi Masita Sunburst Cider NB II. Adler Zoltánék duplán játszottak a Szegeddel, de egyszer sem bírtak jóval rutinosabb és erősebb ellenfelükkel. Mindkét találkozón 3-0-ra nyertek a Csongrád megyeiek.

Utánpótláskorú sportolóink előtt egy újabb pörgős hétvége áll: a lányok Gödöllőn meccselnek majd két napon át mini és gyermek korcsoportban, míg a fiúk Fehérváron röplabdáznak az országos ifjúsági kupában vasárnap.

Tetszett? oszd meg!