Olaszországból érkezik a MÁV Előre Foxconn új vezetőedzője

Omar Pelillo veszi át a vezetőedzői feladatokat a MÁV Előre Foxconn férfi röplabdacsapatánál. 

Az argentin szakember Olaszországban járta végig a ranglétrát, egészen a SuperLegáig. Omar Pelillo a 2013/14-es szezonban debütált másodedzőként az akkor harmadosztályú Elettrosud Broloban, majd 2016-tól az Emma Villas Siena csapatához igazolt, ahol először játékosmegfigyelőként, majd másodedzőként segítette a klub feljutását az első osztályba.

Sienában vezetőedzőként is megkapta a lehetőséget a SuperLegában, 2022 decemberétől 2023 nyaráig irányította az első csapatot. Omar Pelillo az idei szezont az Aurispa Libellula Lecce együttesénél kezdte meg az olasz Serie A3-ban, onnan csapott le rá a székesfehérvári klub. 

A 49 éves szakember a MÁV Előre SC központjában írta alá új szerződését.

Megtiszteltetés egy ilyen nagy múltú klubhoz csatlakozni. Az egyeztetések során megismertem a vezetőség vízióját, amellyel teljes mértékben azonosulni tudok. Sok mérkőzését visszanéztem a csapatnak és tetszett, amit láttam. A MÁV Előre esélyes a bajnoki címre, a játékosokban pedig óriási a harci kedv és a potenciál. Alig várom, hogy megkezdhessem a közös munkát a fiúkkal. Nagy reményekkel vágunk majd neki a rájátszásnak” – nyilatkozta Omar Pelillo, aki csütörtökön tartja első edzését a férfi röplabdacsapatnak.

dr. Tálos Péter, a MÁV Előre SC elnöke és Omar Pelillo, a férfi röplabdacsapat új vezetőedzője

A MÁV Előre SC elnöke, dr. Tálos Péter szerint Omar Pelillo érkezése új lendületet adhat a bajnokságban a kék-fehéreknek. 

Nagy tapasztalatú szakemberrel állapodtunk meg, aki az olasz Serie A-ban edzősködött az elmúlt másfél évtizedben. Azt várjuk tőle, hogy az olasz röplabdakultúrából egy keveset behoz hozzánk is. Úgy véljük, hogy Omar Pelillóval szintet léphetünk a fiatal játékosok nevelésében” – fejtette ki. 

A MÁV Előre Foxconn férfi röplabdacsapata második helyen végzett az Extraliga alapszakaszában. A rájátszásban így kiváló helyről folytathatja menetelését az együttes, amely várhatóan március 16-án, hazai pályán vívja majd első negyeddöntős összecsapását. 

Kiemelt kép: dr. Tálos Péter, a MÁV Előre SC elnöke és Omar Pelillo, a férfi röplabdacsapat új vezetőedzője

Tetszett? oszd meg!