Siker a VOK-ban: újra lőtávolba került az elődöntő

Magabiztos győzelemmel tartotta életben továbbjutási reményeit a MÁV Előre Foxconn a női röplabda Extraliga negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén Székesfehérváron. 

A fehérvári hölgyek annak tudatában léptek pályára a Fatum-Nyíregyháza ellen, hogy többet nem hibázhatnak, ha az elődöntőben akarják folytatni a bajnokságot. Lukasz Przybylak ismét változtatott kezdő hatosán, ezúttal Király-Tálas Zsuzsanna kapott lehetőséget a feladó pozícióban.

A hazaiak számára sorsdöntő mérkőzés szorosan indult. A Fatum 16-16-ig ott volt a nyakukon, ezt követően viszont Maia Dvoracek, Linda Andersson és Pallag Ágnes pontjaival a MÁV Előre került szettelőnybe. A második felvonásban a kék-fehérek négy ponttal is vezettek, majd 20-20-nál jött el a lélektani határ, melyet a korábbi mérkőzésekkel ellentétben ismét sikerült átütni.

(Fotó: MÁV Előre Foxconn/Róth Gábor)

A harmadik játszmában az éledezés jeleit mutatták a vendégek, akik 4-0-ról fordítva meg sem álltak a szettgyőzelemig. Ezen a napon azonban a MÁV Előre röplabdázói nem veszítették el a kontrollt. Az utolsó felvonásban ledominálták ellenfelüket, és magabiztosan zárták le az összecsapást.

(Fotó: MÁV Előre Foxconn/Róth Gábor)

Győzelmével a MÁV Előre 1-2-re szépített a három nyert mérkőzésig tartó negyeddöntőben. A két együttes legközelebb március 1-jén pénteken találkozik egymással Nyíregyházán.

Ma agresszív, minőségi röplabdát játszott a csapat. A lányok megmutatták, hogy nem veszítették el a hitüket. Nemcsak taktikailag, hanem emocionálisan is a maximumot nyújtották. Ez a siker nyitottabbá tette a párharcot, de a pénteki nyíregyházi mérkőzésen nagy csatára számítok. Idegenben is mindent meg fogunk tenni, hogy hazai pályára hozzuk a döntést” 

– nyilatkozta Lukasz Przybylak, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője.


MÁV Előre Foxconn – Fatum-Nyíregyháza 3-1 (25-22, 25-22, 22-25, 25-21)

Székesfehérvár, VOK Sportcsarnok

MÁV Előre Foxconn: Dvoracek, Andersson, Király-Tálas, Vacsi, Matos, Pallag. Csere: Kovács (liberó), Tóth J. (liberó), Tarr, Ventura, Markovic, Szabó, Orosz, Michalewicz. Vezetőedző: Lukasz Przybylak.

Fatum-Nyíregyháza: Jeremic, Földi, Carabali, Kocic, Da Mata, Szabó. Csere: Tóth F. (liberó), Tóth D. (liberó), Farkas, Tolnai, Rufin-Martínez, Lászlop, Antivero. Vezetőedző: Adrian Chylinski.

Tetszett? oszd meg!