Szettrablás Budapesten

A harmadik játszmát óriási csatában megnyerte a MÁV Előre-BERICAP a listavezető KISTEXT vendégeként a férfi röplabda NB I Liga alapszakaszban. A házigazda fővárosiak ellen 3:1-re maradtak alul a mieink.

Első a harmadikkal találkozott a bajnokság legelső fordulójából elhalasztott és szombat kora este pótolt mérkőzésén. A tabellán éllovas KISTEXT otthonába utazott a dobogó harmadik fokán tanyázó MÁV Előre-BERICAP, amely nem adta könnyen magát ebben a párharcban, de a győzelmet nem sikerült elérnie. Az első szettet 25:20-ra nyerték a fővárosiak, majd a másodikat is behúzták 25:19-cel. A harmadik etapban drámai végjátákban, 34:32-es részsikerrel felzárkózott Gelencsér Balázs csapata, a negyedik szettben azonban 25:18-as győzelemmel lezárta az összecsapást a vendéglátó.

A mezőny legponterősebb játékosa holtversenyben Chamon John Carlos (KISTEXT) és Denin Oleksii (MÁV) 20-20 ponttal.

Férfi röplabda NB I Liga alapszakasz, 1. forduló:
KISTEXT – MÁV Előre-BERICAP 3:1 (20, 19, -32, 18)
Budapest, zárt kapuk. Vezette: Soltész, Varga.
KISTEXT: Török R. 4, Chamone 20, Gacs 15, Bokor 9, Gönczi 17, Hajós 5. Csere: Farkas (liberó), Török Sz. 2, Flachner, Ghazal. Vezetőedző: Weczera Csaba.
MÁV: Oleksii 20, Neukum 3, Tóth 6, Kholman 8, Kulcsár 2, Stefanovics 10. Csere: Takács, Szentesi (liberók), Szőke, Náhol, Salazar 12. Vezetőedző: Gelencsér Balázs.

Az NB I Liga alapszakasz tabelláján továbbra is első a KISTEXT tizenként bajnokin gyűjtött 34 ponttal, míg harmadik a MÁV Előre-BERICAP kilenc találkozón összehozott 17 ponttal.

Fotó: archív

Tetszett? oszd meg!