Utánpótlás körkép (2021. május 22-23.)

Hetedik helyen zárt a MÁV Előre fiú serdülő korosztályú csapata az országos bajnokságban. Az utolsó, helyosztó játéknapon mindkét mérkőzésüket megnyerték a fiatalok.

Fiú U17 Országos Serdülő Bajnokság I. osztály, 7-9. helyért, Gárdony:
MÁV Előre – Sümeg-Dabronc 3:0
MÁV Előre – Vegyész RC Kazincbarcika 3:1

A MÁV kerete: Szávai, Németh, Horváth, Sebestyén, Székely, Tóth, Zsoldos. Vezetőedző: Gazsi Péter.

Gazsi Péter vezetőedző: „Az első találkozón határozott játékkal arattunk sima 3-0-s győzelmet. Ez kellett volna az előző fordulóban. A második mérkőzésen sima első játszma után kicsit megtorpantunk, talán kicsit lazán is vették a fiúk a kellemetlen ellenfelet, de ismét tudtunk jó formát mutatni és az érdekes összeállítás ellenére is egyértelművé tenni, hogy ki az erősebb. Gratulálok mindkét csapatnak!

Az országos mini bajnokság legutóbbi fordulójában ugyan mindkét párharcát elveszítette a MÁV Előre, de így is bejutott a nyolcas döntőbe.

Fiú U13 Országos Mini Bajnokság I. osztály, Dunaújváros:
DSE Röplabda Akadémia – MÁV Előre 3:0
MÁV Előre – KESI „B” 0:3

A MÁV kerete: Tamási, Füzék, Fehér, Kapás, Surányi, Borók, Gál, Major. Vezetőedző: Nagy Róbert.

A sorozat döntőjét június 12-13-án rendezik Dunaújvárosban.

Vasárnap a lány gyermekbajnokság harmadosztályának középszakaszát rendezték, melyben két csapatunk összesen három győzelmet aratott.

Lány U15 Országos Gyermek Bajnokság III. osztály, Alsóház, Nyugati Középszakasz, 13-15. helyért, Nemesvámos:
Veszprém Volley Zöld – MÁV Előre „A” 1:3

Stefanovics Krisztián vezetőedző: „A héten elkezdtünk gyakorolni egy új felállást, amit most élesben is ki akartam próbáli a csapattal. Az elején elég döcögősen kezdtünk, a lányok még keresték a helyüket, de szerencsére ahogy mentünk bele egyre jobban a meccsbe szettről szettre egyre jobban sikerült megjegyezniük a felállásokat. Ezáltal egyre gördülékenyebben és felszabadultabban tudtunk játszani, aminek meg is lett az eredménye. Gratulálok mind a két csapat teljesítményéhez!”

MÁV Előre „A” – MÁV Előre „B” 3:0

Stefanovics Krisztián vezetőedző (MÁV „A”): „Egy rövid pihenő után kezdhettük is a második meccset, ahol szerencsére ott tudtuk folytatni a játékot, ahol az előző meccset befejeztük. Így hogy a lányoknak sikerült megjegyezni a felállásokat, könnyebben tudtunk magára a játékra koncentrálni, ami meglátszott az eredményen is. Úgy gondolom, hogy mindenkinek sikerült kihoznia magából a maximumot, aminek külön örülök. Gratulálok mind a két csapatnak!

Próderné Pálinkó Szilvia vezetőedző (MÁV „B”): „Izgalmas, szoros mérkőzésen maradtunk alul a jobban összpontosító ellenfelünkkel szemben. Gratulálok a győztes csapatnak!

Veszprém Volley Zöld – MÁV Előre „B” 1:3

Próderné Pálinkó Szilvia vezetőedző: „Nagyszerű mezőnymunkával, de fáradtan, sok nyitást rontva harcoltuk ki a győzelmet.

A MÁV „A” kerete: Vekedel, Karácson Emma, Péntek, Poser, Bokor, Karácson Eszter, Farkas. Vezetőedző: Stefanovics Krisztián.
A MÁV „B” kerete: Pallagi, Kovács, Farkas, Horváth, Király, jakab, Ozoli, Budai, Szabó, Madarász, Gelencsér, Erdély. Vezetőedző: Próderné Pálinkó Szilvia.

Borítókép: az országos döntőbe jutott fiú mini csapat

Tetszett? oszd meg!