A kispadról erősített női csapatunk

Az átigazolási időszak vége előtt a MÁV Előre Foxconn női röplabdacsapata a szezon végéig játékosként szerződtette az eddig másodedzői feladatokat ellátó Karolina Bednareket. 

A 190 centiméter magas sportoló korábban teljes játékoskarrierjét hazájában, Lengyelországban töltötte, ahol ezüstérmet szerzett a második és a harmadik vonalban, valamint hat szezont töltött el a legerősebb bajnokságok közt számontartott Tauron Ligában. Visszavonulása előtt a 2020/21-es szezonban az első osztályú Energa MKS Kaliszt erősítette. 

Karolina Bednarek a 2023/24-es szezonban csatlakozott a MÁV Előre Foxconn női röplabdacsapatának stábjához, melyben mindeddig másodedzőként segítette Lukasz Przybylak vezetőedző munkáját. A tapasztalt centert a klub játékosként a szezon végéig igazolta le. 

Az egész szezon folyamán sok sérüléssel és betegséggel küszködött a felnőtt női keret, ami miatt sok esetben a fontos mérkőzéseken nem volt meg a minőségi létszám. Karolina leigazolása kézenfekvő, költséghatékony megoldás, mivel már eleve is a klub kötelékébe tartozott. Magas szinten röplabdázott, komoly rutinnal rendelkezik, ami a csapat hasznára válhat. Az egészségügyi gondokból adódó létszámhiány miatt már korábban is edzett a lányokkal, akikkel másodedzőként is nagyon jó kapcsolatot ápol. A fiatalok felnéznek rá, így fontos lehet a szerepe az ő mentális fejlődésükben is. Attól természetesen nem tágítunk, hogy a fiatal magyar fehérvári játéksoknak a csapatban van a helye, nekik viszont sokat segít majd az egyéni fejlődében Karolina jelenléte” 

– nyilatkozta Koch Róbert, a MÁV Előre SC szakmai vezetője, aki a legfontosabb mérkőzéseken átveszi majd Karolina helyét a kispadon. 

Lukasz Przybylak vezetőedző kiemelte, az új szerepkör nem jelenti azt, hogy a korábbi feladataiban nem számít segítőjére. Továbbra is ő felel majd a játékosok fizikális felkészítéséért.

Karolina leigazolása igazából egy reakció a sok sérülésre, amivel küszködünk. Vele sokkal több lehetőségünk lesz minőségi romlás nélkül átvészelni az olyan időszakokat, mint amelyeken az elmúlt hetekben túlestünk. Ő egy nagyon erős karakter, aki új lendületet adhat a csapatnak a pályán és azon kívül is. Nagy szerepe van a kohézió kiépítésében. Nagyon jól olvassa a játékot, kiválóan blokkol és a legmagasabb szinten szerzett tapasztalatot Lengyelországban. Nagy segítség lesz a számunkra a rájátszásban” 

– fogalmazott. 

Karolina Bednarek Jessica Ventura után a MÁV Előre Foxconn második téli igazolása. Szombaton 17 órától mindketten pályára léphetnek a Fatum-Nyíregyháza elleni utolsó alapszakasz mérkőzésen az Extraligában. 

Tetszett? oszd meg!