Töretlenül veretlen a MÁV Előre az Extraligában

Újabb győzelmének köszönhetően immár tizenhárom mérkőzés óta veretlen a MÁV Előre Foxconn a férfi röplabda Extraliga alapszakaszában. A fehérvári csapat kedd este a TFSE-t verte szettveszteség nélkül Székesfehérváron.

Január eleje óta a MÁV Előre gyakorlatilag minden harmadik nap mérkőzést játszik, így egyáltalán nem volt meglepő, hogy a szerényebb játékerőt képviselő ellenféllel szemben Dávid Zoltán vezetőedző forgatni fogja a keretet. Ennek megfelelően a csapatkapitány, Redjo Koci mellett Ambrus Bence és Christian Janke is pihenőt kapott. A kezdő hatosba visszatért az elmúlt hetekben betegség miatt hiányzó Pesti Marcell is. 

Az első szettben villámgyorsan érvényesült a papírforma. A kék-fehérek már 8-2-nél tetemes előnyre tettek szert, amit csak tovább növeltek, közben pedig Sebestyén Márton helyén az ifjú Péter Arnold is lehetőséget kapott. 

A második felvonásban újfent Sebestyén kezdett. A TFSE a korábbinál nagyobb ellenállást mutatott, a végére azonban elfogyott a vendégek ereje. A Sebestyén-Péter csere mellett Dávid Zoltán ezúttal Pesti helyén Fazekas Balázst is pályára küldte. A harmadik játszmában nem történt különösebb változás a játék képében, amely inkább a mérkőzés elejét idézte, így a MÁV Előre ismét magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott. A fehérvári együttes tizenhárom összecsapás után is veretlen az Extraligában.

Elégedett vagyok a fiatalokkal. Nagyon szépen lehozták ezt a mérkőzést, ráadásul rendkívül meggyőző statisztikával és kevés hibával. Az is fontos volt, hogy Pesti Marci már pályára léphetett a betegsége után. Kell még neki némi idő, míg újra elkapja a fonalat, de nagy szükség lesz rá is a célegyenesben”

– nyilatkozta a mérkőzés után Dávid Zoltán, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője.


MÁV Előre Foxconn – TFSE 3-0 (25-1625-18, 25-19)

Székesfehérvár, VOK Sportcsarnok

MÁV Előre Foxconn: Szabó, Eke, Boa, Tomanóczy, Pesti, Sebestyén. Csere: Takács (liberó), Szentesi (liberó), Ambrus, Koci, Péter, Fazekas, Janke, Dileo. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

TFSE: Horváth, Gebhardt, Mihucz, Quintz, Tóth K., Tóth M. Csere: Laczi (liberó), Füzék, Balázs, Fenyő, Knobloch, Winter. Vezetőedző: Nagy Gergely.

Tetszett? oszd meg!