Ambrus Bence és Sebestyén Márton is marad Fehérváron

A két utánpótlás válogatott röplabdázó, Ambrus Bence és Sebestyén Márton a továbbiakban is a MÁV Előre SC-Foxconn csapatát erősíti. A fiatalok közül Sebestyén először, Ambrus ismét az Extraligában bizonyíthat a 2022/2023-as idényben.

A 21 éves center, Ambrus Bence sok más társával egyetemben sikeres szezont tudhat maga mögött. Az NB I. Ligában élen zárt a MÁV Előre SC-Foxconn csapatával, s feljutott az Extraligába, ahol korábban, a DSE játékosaként már szerepelt. Az U21-es bajnokságban aranyérmet nyert, az U22-es magyar válogatottal pedig Európa-bajnoki selejtezőkön lépett pályára.

Ambrus Bence

„Számomra nem volt kérdés, hogy szeretnék maradni. Az előző szezon alatt mindenki sokat fejlődött technikailag és mentálisan is, de talán a legfontosabb, hogy megtanultuk és megértettük azt a mentalitást, amiről Dávid Zoltán a szezon eleje óta beszélt nekünk. Tűz nélkül nem lehet játszani és egy hiba után menni kell tovább, mert nincs vége a meccsnek, hiba nélkül nincs siker. Büszke vagyok az egész csapatra! Voltak nehéz pillanatok, amikor egy-egy edzésen és mérkőzésen foghíjasan kellett kiállnunk, olykor nem tudtunk számítani kulcsfontosságú emberekre. Ilyenkor igazolódott be, hogy mindenki nagyon fontos láncszem egy nagy gépezetben, és ha valaki hiányzott volna ebből, akkor nem történt volna meg az a szép siker, amit a végén együtt megcsináltunk. Megtanultunk együtt, egymásért küzdeni, ami a következő szezonban is nagyon fontos lesz. Az Extraliga már egy gyorsabb és technikásabb terep lesz, nagyobb mentális harcokkal a meccseken, de megijedni nem kell, ugyanúgy ahogy eddig, keményen edzünk. Szerintem az újonnan érkezett idősebb játékosokkal kiegészülve, és amiket edzéseken fogunk tanulni, fel leszünk készítve Zotya által. Nem lesz könnyű, de ezért küzdöttünk és ez volt az álmunk.” – nyilatkozta Ambrus Bence.

„A szezon lezárása után szinte egyből csatlakoztunk a korosztályos válogatotthoz, ahol egy hét edzőtáborozás után mentünk az Eb-selejtezőre. Itt is a fő téma a mentalitás volt, mert ez mindennek az alapja és épp ezért elég jó hangulatban és tüzesen teltek az edzések. A meccseken jóval erősebb nemzetek válogatottjaival játszottunk, de tapasztalatszerzésnek, élménynek, és hogy tudjuk, hova szeretnék elérni, annak megfelelő volt.” – folytatta a budapesti születésű játékos.

„Az U21-es bajnoki döntőn a csapatunkat zömében a felnőtt keret alkotta, ezért is elég jó ütőerőt képviseltünk. Nem titkolt célokkal mentünk oda, épp ezért már az első meccs elejétől úgy is álltunk hozzá. Mindegyik mérkőzés másképp volt nehéz. A célunkat elértük, a legfényesebb érmet akasztották a nyakunkba és újból átélni azt az érzést, amit az utolsó felnőtt bajnoki meccs után éreztünk, az leírhatatlan… Talán ez az érzés, ami motiváció lehet a következő szezonra, vagy akár évekre nézve is, mert győztesnek mindig a legjobb lenni! Célom, hogy még többet tudjak fejlődni a játék minden elemében és mentálisan is.” – zárta gondolatait a 190 cm magas centerjátékos.

A feladóátló Sebestyén Márton bár három évvel fiatalabb Ambrus Bencénél, szintén tagjai volt az NB I-ben élen végző alakulatnak, mint ahogy az U21-es bajnokcsapatnak és az U19-ben ezüstérmes gárdának, nem mellesleg magára húzhatta a címeres mezt az U20-as nemzeti együttesben is.

Sebestyén Márton

„Szeritem rég nem volt ilyen sikeres év az egyesület életében, amiben hatalmas örömömre én is részesülhettem, mind utánpótlás mind felnőtt ágon. Nagyon szimpatikus volt ennek az évnek az elszántsága és az, hogy a pályán is látszott, bármit megtennék a győzelemért, ennek eredményeképpen sikerült U19-ben második helyen végezni, U21-ben pedig első helyen. Az év során több válogatott meccsből is kijutott nekem, köztük volt egy Eb-selejtező is, amin nagyon örülök, hogy részt vehettem és úgy érzem, ugyan nem sikerült kijutni a kontinenstornára, de jó úton haladunk.” – összegezte a szezont a székesfehérvári születésű Sebestyén.

Tetszett? oszd meg!