Amerikai átló érkezett a női csapathoz

A 23 éves, 185 cm magas Maia Patricia Dvoracek is a MÁV Előre SC-ST Solar színeiben röplabdázik a 2022/2023-as szezon második felétől. Az Amerikai Egyesült Államokból igazolt balkezes átló először játszik Európában.

A székesfehérvári klub új játékosa a Kaliforniai Truckee-ban született. Középiskolai és egyetemi röplabdás karrierje után először játszik Európában és azon belül a magyar élvonalnak számító Extraligában.

„Azért választottam a MÁV Előre SC-t és Magyarországot, mert úgy gondoltam, hogy ez egy nagyon jó hely az európai pályafutásom megkezdéséhez, és egy olyan hely, ahol új és izgalmas kihívás vár rám. Amióta aláírtam, igyekeztem minél többet tanulni a helyi röplabdáról és az itteni bajnokságról, de tudom, hogy lesznek dolgok, amik meg fognak lepni. Izgatott vagyok, hogy kiléphetek a komfortzónámból és tanulhatok, fejlődhetek játékosként és emberként egyaránt”– nyilatkozta honlapunknak a szombati reptérre érkezését követően Maia. „Bővíteni szeretném a tudásomat és a játék iránti szeretetemet, miközben jó kapcsolatokat igyekszem kiépíteni, amelyek remélhetőleg a pályán eredményre vezetnek. Elsősorban a nyitásaimmal és a kettes helyen történő támadásaimmal tudom segíteni új csapatomat. Ha a csapattársaimról van szó, szeretek viccelni és szeretem megmosolyogtatni az embereket, de arra is vágyom, hogy egymást szorgalmazzuk, hogy keményen dolgozzunk egy olyan sportért, amelyet szeretünk. Azt hiszem, meg tudom találni az egyensúlyt.” – folytatta a kaliforniai születésű röplabdázó.

Köszöntünk, Maia a MÁV Előrénél, és sok sikert kívánunk!

Tetszett? oszd meg!