Újabb amerikai erősítés, ezúttal a svájci élvonalból

Annie Ertz a MÁV Előre SC-ST Solar második téli igazolása a 2022/2023-as szezonban. Az amerikai szélső ütő a svájci élvonalban szereplő Genéve Volley csapatától érkezett Székesfehérvárra.

Annie Ertz a szezon első felében a magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya, Andreas Vollmer kezei alatt dolgozott a svájci együttesnél. A 24 esztendős, 185 cm magas röplabdázó korábban Peruban, Svédországban és a már említett Svájcban is profiskodott.

„Azért választottam a MÁV Előre SC-t, mert Nagy Fanni, a csapat vezetőedzője nagyon jó benyomást tett rám. Tetszett, amit felvázolt a klub terveit illetően, azonosulni tudtam az elképzelésekkel, és ezután úgy éreztem, ez a helyes lépés számomra. Nem sokat tudok a magyar bajnokságról azon kívül, hogy versenyképes, ami arra ösztönöz engem, hogy fizikálisan és mentálisan is jobb játékossá váljak” – nyilatkozta Annie Ertz. „Bízom benne, hogy stabilitást és tapasztalatot viszek a csapatba és segíteni tudom az előrelépést a bajnokságban. Általános cél, hogy mindennap egyre jobbak legyünk. Azzal tudok hozzájárulni ehhez, hogy a pályán egy újabb támadófegyver leszek a csapatban, védekezésben pedig a blokkjaim lehetnek hasznosak. A pályán kívül remélem, hogy humorral és lelkesedéssel pozitív légkört tudok teremteni. Áldottnak érzem magam a lehetőség miatt és izgatottan várom a kezdést” – folytatta az amerikai szélső ütő.

„Komoly, három hetes munkán vagyunk túl, mind a férfi mind a női Extraligás csapatainknál csapatszerkezeti változásokat eszközöltünk. A szakmai stáb egyhangú döntése volt a két amerikai játékos kiválasztása és szerződtetése. Annie a második téli igazolásunk. Andi Vollmerrel többször beszéltem Annie-ről, csak pozitív visszajelzéseket kaptam vele kapcsolatban. Így nem volt kétséges a leigazolása. A két amerikai játékos a rájuk jellemző mentalitással, ambícióval, sokat tud segíteni fiatal csapatunknak” – avatott be az átigazolások részleteibe Koch Róbert, a MÁV Előre SC szakmai igazgatója.

Mint ismert, néhány nappal ezelőtt adtunk hírt arról, hogy első téli igazolásként csatlakozott a női kerethez egy másik amerikai röplabdázó, Maia Dvoracek. Ugyanakkor távozott Székesfehérvárról a román-magyar állampolgárságú ütőjátékos, Vajda Beáta és az azerbajdzsáni feladó, Alishanova Shafagat.

A MÁV Előre SC-ST Solar vasárnap 18 órától, a Szent Benedek Röplabda Akadémia elleni hazai bajnoki találkozón lép pályára először, 2023-ban.

Köszöntünk, Annie a MÁV Előrénél, és sok sikert kívánunk!

(Fotó: Betto Doloriert Vera)

Tetszett? oszd meg!