Begyűjtötte a bajnoki pontokat női csapatunk

Szerencsés-Miklai Zsanett és társai kissé nehezen, de 3-1-re megverték a vendég Budaörsi DSE-Emericust a női röplabda NB I. Liga 1-4. helyért zajló rájátszásának 3. fordulójában. A találkozó elején hátrányba került Nagy Fanni csapata, de sikerült fordítani és győzelmet aratni.

A női röplabda NB I. Liga székesfehérvári mérkőzésén a listavezető MÁV Előre SC-Bericap fogadta a negyedik helyen álló Budaörsi DSE-Emericust a harmadik játéknapon. Az első szettben meglepték a vendégek a mieinket, ugyanis több ízben is vezettek, amikor pedig hátrányba kerültek, kapaszkodtak és visszavették előnyüket. 3-1-nél, 6-3-nál és 9-6-nál is BDSE-fórt mutatott az eredményjelző, ellenben 15-13-nál, 17-15-nél és 20-19-nél a MÁV állt jobban. A hajrában, 20-20 után Ujvárosi Levente tanítványai jobban és eredményesebben röplabdáztak, amivel 25-22-re nyerték a szettet.

A második felvonásban már nyoma sem volt az elsőben látott izgalmaknak, Tóth Jázmin és csapattársai 10-6-ra megléptek, majd az időkérés után még jobban rákapcsolva fölényes, 25-15-ös sikert arattak.

A harmadik játékrész újfent MÁV-dominanciát hozott: 5-1-gyel nyitott a pályaválasztó, 13-4-nél pedig már megnyugtató előnyt kovácsolt össze. 17-9-nél és 20-13-nál is tetemes volt a különbség, végül az ellenfél két hibájával, 25-17-nél zárult a szett.

A negyedik játszmában visszaköszönt az elsőben látott harciasság a BDSE részéről, 7-3-ra, sőt, 12-5-re is vezettek Pisák Flóráék. Tóth Jázmin pontot érő támadásával, majd Csabai Szonja ász nyitásával 17-17-nél összejött az egyenlítés, de 20-18-nál és 21-20-nál ismét a budaörsiek vezettek. 22-22-nél megint egál volt, a végjáték azonban nekünk kedvezett. Az első szett- és meccslabdát még nem sikerült értékesíteni, a másodikat viszont Szerencsés-Miklai Zsanett jóvoltából már igen, 25-23-as részsikerrel 3-1-re nyertük a bajnoki találkozót.

A találkozó legponterősebb játékosának Szerencsés-Miklai Zsanett bizonyult huszonkilenc ponttal. A tabellán a MÁV Előre SC-Bericap tizenegy ponttal továbbra is első helyen áll.

Női röplabda NB I. Liga 1-4. helyért rájátszás, 3. forduló
MÁV Előre SC-Bericap – Budaörsi DSE-Emericus 3-1 (-22, 15, 17, 23)
Székesfehérvár, 120 néző. Vezette: Szabó, Szarka.
MÁV: Szerencsés-Miklai, Karnitskaya, Kiss L., De Los Angeles, Csabai. Tóth. Csere: Borostyán (liberó), Sólyom, Szilágyi. Vezetőedző: Nagy Fanni.

Nagy Fanni vezetőedző: „Nagyon nehéz meccsen vagyunk túl, a Budaörs remekül játszott és mezőnyözött, mi pedig egyik játékelemben sem tudtuk hozni az előző meccseken látott formánkat. A három pontnak örülök, de a mutatott játékon bőven kell változtatnunk.”

Tetszett? oszd meg!