Fölényes siker a női nyitányon

3-0-ra megnyerte első bajnoki mérkőzését a MÁV Előre-Bericap a női röplabda NB I-ben. Jurij Melnyicsuk alakulata a Budaörsi DSE vendégeként szerezte meg első sikerét a 2021/2022-es szezonban.

Két jelentős átalakuláson átesett csapat nézett farkasszemet egymással az impozáns Illyés-Aramis Sportcsarnokban szombat este. A házigazda BDSE nem tudta megnehezíteni a mieink dolgát: a találkozó túlnyomó részében vezetve, a játékelemeket tekintve dominálva röplabdáztak a MÁV-lányok. Az első szettben tizenhat, a másodikban tizenkettő, míg a harmadikban tizennyolc pontot engedélyeztek Sólyomék a hazaiaknak, magabiztos, háromszettes győzelmet aratva.

Női röplabda NB I Liga alapszakasz, 1. forduló:

Budaörsi DSE – MÁV Előre-Bericap 0-3 (-16, -12, -18)

MÁV: Szerencsés-Miklai, Sólyom, Bortnikova, Karnitskaya, Szilágyi, Kiss. Csere: Kovács E. (liberó), Kiss L., Csabai, Sebestyén. Vezetőedző: Jurij Melnyicsuk.

Budaörs, Illyés-Aramis Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Vigh, Halász.

Jurij Melnyicsuk vezetőedző: „Nagyon fontos volt, hogy az első bajnoki mérkőzést meg tudjuk nyerni. Mostani ellenfelünkkel három héttel ezelőtt játszottunk edzőmérkőzést és lehetett látni, hogy mennyit fejlődtünk azóta. Szépen betartva a taktikai elemeket, fejben koncentráltan játszottunk.”

Tetszett? oszd meg!