Utánpótlás körkép (2021. 10. 16-17.)

Tíz mérkőzést játszott az ÉDRA-MÁV Előre a mögöttünk hagyott hétvégén, melyeken öt-öt győzelem és vereség a mérleg.

Az NB II-vel összevont U21-es bajnokságban szereplő férficsapat hazai környezetben három szettben győzte le a Dág KSE-t, így három mérkőzés után hibátlan mérleggel áll a tabella élén.

Férfi NB II-U21, A-csoport
ÉDRA-MÁV Előre–Dág KSE 3:0 (-22, -16, -21)
ÉDRA-MÁV Előre: Füzék, Szávai, Tóth K., Bandi B., Lukács B., Bandi O., Kerék, Balogh B., Sebestyén, Szentesi. Vezetőedző: Gelencsér Balázs

Gelencsér Balázs vezetőedző: „Az elsődleges célunk az, hogy meccsről meccsre csökkentsük a ki nem kényszerített hibáink számát. Ma ebben léptünk valamennyit előre, hosszabbak voltak azok a periódusok, amik tetszettek. Munka van még bőven, de ami pozitívum, hogy a hozzáállásunk ezen a mérkőzésen teljesen rendben volt. A csapat mai teljesítményéhez gratulálok!”

Az U19-es elsőosztályban érdekelt férfiegyüttes két mérkőzést játszott a fővárosi Neumann János Szakgimnáziumban, ahol előbb simán győzte le a házigazdákat 3:0-ra, majd hasonló vereséget szenvedett a Kecskeméttől.

U19, Dr. Tarnawa Ferdinánd Országos Ifjúsági Bajnokság, I. osztály, alapszakasz, Budapest
TFSE-Neumann–ÉDRA-MÁV Előre 0:3 (14, 20, 14)
ÉDRA-MÁV Előre Akadémia–KESI 0:3 (19, 13, 16)

ÉDRA-MÁV Előre: Füzék, Szávai, Tóth K., Bandi B., Lukács B., Bandi O., Pásti, Sebestyén, Németh M., Tálos, Szentesi, Tepszis. Vezetőedző: Csizmadi András

Csizmadi András vezetőedző: „Az első mérkőzésen nem volt egy súlycsoportban a két csapat. Megérdemelten nyertünk, gratulálok a csapatnak! A Kecskeméttel mindenkinek meg fog gyűlni a baja. Öröm volt nézni a játékát. Nekünk akkor van esélyünk ellenük, ha mindenki egészséges és a maximumot tudja hozni. Ez ma nem így történt. Sem a nyitásaink nem voltak elég agresszívek, sem pedig a fogadásunk nem volt elég pontos. Ha az alapok nem működnek, akkor az kihat a többi játékelemre is.”

Az ÉDRA-MÁV Előre másodosztályú U19-es női csapata Pécsen vendégszerepelt a Közép D-csoport második játéknapján. Kovács Mária tanítványai a hazaiaktól és a Kistext második csapatától 3:0-ra, a Viadukt SE-től 2:1-re kaptak ki.

U19, Torma Ágnes Országos Ifjúsági Bajnokság, II. osztály, Közép D-csoport, Pécs
PTE PEAC–ÉDRA-MÁV Előre 3:0 (-14, -14, -6)
Viadukt SE U19–ÉDRA-MÁV Előre 2:1 (-11, -23, 22)
ÉDRA-MÁV Előre–Kistext II. 0:3 (12, 12, 19)

ÉDRA-MÁV Előre: Tar, Kiss B., Király, Szűcs R., Halasi, Fröschl, Kleizer, Turóczi, Kencse, Bedő, Németh N. Vezetőedző: Kovács Mária

Kovács Mária vezetőedző: „Lányaim lelkesen vették fel a küzdelmet a komolyabb játékerőt képviselő PTE PEAC csapatával. Egyes játékrészekben biztató jeleket láttam, ez azonban kevés volt a jó eredményhez. A második mérkőzésen a nyert játszma és a szoros második szett igazolja, hogy nyitásfogadásban, támadásban és a sáncmunkában egyaránt javultunk az előző forduló óta. A legnagyobb előrelépést a sáncolásban látom. A harmadik találkozón az utolsó, 25:23-ra elvesztett szettben nyújtott játékkal voltam leginkább elégedett. Itt újra láthattam a játéktudásban nyújtott fejlődést lányaimnál. A sorozatmérkőzéseken nyújtott egyenletes, jó teljesítmény nyújtásában javulnunk kell.”

Horváth Virág U15-ös csapata hazai környezetben vívott két mérkőzést a másodosztály keleti csoportjában, ahol a hazaiak mindkét találkozón remek teljesítményt nyújtva nyertek 3:0-ra.

Horváth Virág és játékosai

U15, Dr. Kotsis Attiláné Országos Gyermek Bajnokság, II. osztály, Keleti csoport, alapszakasz
ÉDRA-MÁV Előre–UTE U15 B 3:0 (-13, -12, -21)
ÉDRA-MÁV Előre–VS Dunakeszi A 3:0 (-11, -6, -17)

ÉDRA-MÁV Előre: Botos-Jeskó, Kovács K., Király H., Marcinka P., Budai, Bokor, Péntek, Bíró R., Papp K., Marcinka L., Gelencsér, Barna. Vezetőedző: Horváth Virág

Horváth Virág vezetőedző: „Nagyon örülök a mai mérlegnek, kimondottan jól játszottunk. A nyitásainkat emelném ki, illetve a potya labdák megjátszását. Ezek nagy mértékben javultak az első fordulóhoz képest. Összpontosítva, erőszakosan, a saját játékunkat játszva sikerült megnyernünk mindkét mérkőzést, úgy, hogy minden játékosnak tudtam lehetőséget adni, amivel éltek is.”

A Nagy Róbert által irányított U15-ös fiúk Lovasberényben csaptak össze a Pénzügyőrrel és a RÖAK Kaposvár kék csapatával.

U15, Tatár Mihály Országos Gyermek Bajnokság, I. osztály, alapszakasz, Lovasberény
ÉDRA-MÁV Előre–Pénzügyőr SE A 1:3 (13, 20, -19, 22)
ÉDRA-MÁV Előre–RÖAK Kaposvár kék 3:2 (-14, -21, 18, 21, -9)

ÉDRA-MÁV Előre: Sturm, Héninger, Perusza, Orosz P., Tamási Megyer, Turu, Füzék, Sisa, Surányi, Gál Zs., Zsoldos, Vajda B. Vezetőedző: Nagy Róbert

Nagy Róbert vezetőedző: „A Pénzügyőr ellen nagyon sok hibával játszottunk, az ellenfél pedig nagyon összeszedett, koncentrált játékot mutatott. Sajnos a sok hiba a RÖAK elleni mérkőzésen is megmaradt. A győzelem ellenére nem vagyok elégedett a csapattal, viszont örülök, hogy mindenki pályán volt.”

Az ÉDRA és a MÁV ténylegesen is vegyes csapata két győzelemnek örülhetett még szombaton, a 19 év alatti bajnoki pontvadászatban.

U19 OIB II. osztály KÖZÉP `B` csoport
ÉDRA – Kispest SE 3:0
ÉDRA – Veszprém RK 3:0

ÉDRA: Szüts-Török, Göböly, Füzék, Németh, Szűcs, Rózsás, Friedmann, Zolnai, Lakatos, Zajácz, Nagy, Tóth. Vezetőedző: Szabó Gergely.

Szabó Gergely vezetőedző: „Kispest ellen az első szettben kicsit pontatlanul játszottunk, így magunkra húztuk az ellenfelünket, de a szett közepétől felébredtek a lányok és megnyertük mind a három játszmát. A Veszprém ellen jó nyitásokkal irányítottuk a meccset. Mindenki pályára lépett a három szett alatt.”

(Borítókép: Kovács Mária és tanítványai)

Tetszett? oszd meg!