Harmadjára is kikaptunk a Kaposvártól

3-0-ra alulmaradt a MÁV Előre SC-ST Solar a KNRC otthonában, a női röplabda Extraliga 5-8. helyért zajló helyosztó harmadik mérkőzésén. A somogyiak ezzel 3-0-ra nyertek összesítésben is.

A találkozó első pontját ugyan a Fehérvár szerezte, 9-4-nél mégis a Kaposvár vezetett öt ponttal. Szedmák Réka remek támadójátékával 16-9-nél még nagyobb különbség alakult ki a házigazda javára. Ezt az időszakot MÁV-felzárkózás követte, Anne Ertz pontjával 20-18-nál kettőre zsugorodott a hazai fór. Az egyenlítés viszont nem jött össze, a somogyi csapat nyert 25-21-re. 1-0

A második szettben 13-12-ig majdnem végig előnyben játszottak Tóth Jázminék, utána Isidora Ubavic és Gyimes Zsófia pontjaival fordított a KNRC, majd jelentős fölényre tett szert és 25-15-re behúzta a játszmát. 2-0

A harmadik felonvásban 10-2-es rajtot vett a hazai alakulat, 16-6-nál pedig már tíz volt a differencia. Érdemi változás nem történt a hátrelévő időben, a Kaposvár ezt a szettet is hozta, méghozzá 25-19-re. A találkozót és a párharcot egyaránt 3-0-ra nyerte a vendéglátó.

A MÁV Előre SC-ST Solar a 7-8. helyért játszhat a folytatásban, ellenfele az MTK Budapest lesz.

Női röplabda Extraliga helyosztó az 5-8. helyért, 3. mérkőzés
KNRC – MÁV Előre SC-ST Solar 3-0 (21, 15, 19)
Kaposvár, 250 néző. Vezette: Barabás, Soltész.
KNRC: Godó 10, Maggioni 1, Szedmák 17, Ubavic 13, Bodovics 1, Gyimes 10. Csere: Radnai Lili (liberó), Hegyi, Randai Luca, Renko 1. Vezetőedző: Vincent Lacombe.
MÁV: Gilfillan 2, Dvoracek 13, Tóth 9, Szabó 8, Dolotova 1, Ertz 6. Csere: Kovács (liberó), Borostyán, Karnitskaya, Narancic, Csabai. Vezetőedző: Lukasz Przybylak.

Vincent Lacombe: „Gratulálok a csapatomnak! Szép munka volt tőlük. A fókusz és az összpontosítás a helyén volt a mai meccsen.

Lukasz Przybylak: „A Kaposvár elleni utolsó mérkőzés azt mutatta, hogy jó irányba haladunk. Csapatként erősebben léptünk pályára, végig küzdöttünk és helyenként megpróbáltuk irányítani a játékot. Olyan kiemelkedő ellenféllel játszottunk, amely a negyeddöntőben ötmeccses, nagy csatát vívott. Mi ezen a három mérkőzésen kézzelfogható tapasztalatokat szereztünk, amelyek megerősítenek minket és hasznunkra lesznek a következő szakaszban. Most néhány napos csendes munka következik, kijavítjuk a hibás játékelemeket és még jobban megerősítjük a csapategységet.”

Tetszett? oszd meg!