Kazincbarcikát is bevette a MÁV Előre

Magabiztos sikert aratott a MÁV Előre SC-Foxconn a férfi röplabda Extraliga alapszakasz 4. fordulójában. Az újonc 3-0-ra nyert a GreenPlan-VRCK vendégeként.

Határozott kezdést produkált a MÁV Előre idegenben, az első szettben javarészt csak futottak az eredmény után a hazaiak. 10-3-mal nyitott Dávid Zoltán vezetőedző csapata és ugyan 16-15-nél egyetlen pontra zárkozott a Vegyész, a vezetést nem engedte ki a kezei közül, Ambrus Bence pedig 25-22-nél lezárta a játékrészt.

A második felvonásban is jó formát mutatott a fehérvári együttes: az első percek szoros küzdelme után 9-4-nél már ötpontos volt a Loki fórja. Hazai szemszögből egészen a tizenhatodik pontig kellett várni az egyenlítésre, Blázsovics Péter jóvoltából. Ekkor időt kért Dávid Zoltán, ami után ismét eredményes MÁV akciókat láthatott a publikum. 22-22-nél megint nyílt lett a csata, de Leonardo Doda két és Redi Koci egy pontjával ismét a MÁV nyert és újfent 25-22-re.

A harmadik felvonás elején vezetni tudott a VRCK, de 10-4-nél már megint Szabó Vilmosék álltak jobban. Ennek a szettnek a végén elmaradtak a drámai izgalmak, 25-21-re győzött a MÁV és 3-0-ra behúzta a hatpontos csapatok „rangadóját”.

Férfi Extraliga alapszakasz, 4. forduló

GreenPlan-VRCK — MÁV Előre SC-Foxconn 0-3 (-22, -22, -21)

Kazincbarcika, 250 néző. Vezette: Csizmarik, Husi.

MÁV: Ambrus 6, Szabó 5, Koci 14, Kholman 4, Doda 11, Bibók 2. Csere: Szentesi, Takács (liberók), Deliu, Boa 9. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Dávid Zoltán: „Gratulálok a srácoknak! Óriási győzelem volt! Minden taktikai utasítást betartottak, nagyon okosan játszottak. Barcikán mindig nagyon nehéz meccset játszani, nagyon fontos 3 pontot szereztünk, ami az elszámolásnál biztosan számitani fog.”

Tetszett? oszd meg!