Nagyot küzdött, de alulmaradt a női csapat

3-0-s vereséggel, de két szoros szettel kezdte az újonc MÁV Előre SC-ST Solar a női röplabda Extraligát. Elvita Dolotova és társai „csak” megnehezíteni tudták a Fatum-Nyíregyháza dolgát.

Kifejezetten jól kezdte a mérkőzést a MÁV Előre, nem érződött megilletődöttség a játékon: 3-0-s rajt után 10-7-nél is hárommal vezetett. 11-9-et követően, zsinórban ötször volt eredményes a Fatum, amivel fordított is. 14-14-nél Vajda Beáta egyenlített, majd újra a vendégek kerültek előnybe. 20-17-nél három volt a nyírségi fór, sőt 24-21-nél is hasonló volt a helyzet. A házigazda két szettlabdát is hárított, a harmadik azonban kifogott rajta és 25-23-ra hozta a játszmát a vendégcsapat. 0-1

A második játékrész elején is jó formát mutattak Szabó Liliannáék: 8-4-nél négypontos előnnyel álltak, 9-8-nál azonban már a Fatum vezetett. Innentől viszont jelentős dominanciát mutatott a vendég gárda, amely 23-14-nél tetemes előnyt birtokolt. Ennek ellenére a MÁV három szettlabdát hárított a végjátékban, végül 25-18-nál Merve Cepni lezárta a szettet. 0-2

A harmadik, egyben utolsó etapban az újonc egyszer sem vezetett, 1-1 után folyamatosan a Nyíregyháza állt jobban. 14-9-nél öt, 20-18-nál, Vajda Beáta pontjával mindössze két pont volt a különbség. A hajrában ezúttal is három szettlabda hárítása került a hazaiak statisztikai mutatójába, végül azonban 25-22-re győzött a Fatum, a bajnokit pedig 3-0-ra nyerte. 0-3

A simának tűnő vereség ellenére nagyot küzdöttek a MÁV Előre játékosai a debütálás alkalmával. Javítani pedig már kedd este hét órától lehet, amikor az UTE-t fogadja a gárda a Magyar Kupa nyolcaddöntő első mérkőzésén.

Női Extraliga alapszakasz, 1. forduló

MÁV Előre SC-ST Solar — Fatum-Nyíregyháza 0-3 (-23, -18, -22)

Székesfehérvár, 100 néző. Vezette: Halász E., Halász T.

MÁV: Gilfillan 1, Karnitskaya 17, Tóth 6, Szabó 2, Dolotova 2, Vajda 9. Csere: Kovács (liberó) 1, Kiss 1, Alishanova, Csabai 1. Vezetőedző: Nagy Fanni.

Fatum: Cicic 8, Karaoglu 11, Cepni 14, Belova 12, Lászlop 8, Leban 11. Csere: Tóth (liberó), Ambulija. Vezetőedző: Leonidas Gaitanakis.

Nagy Fanni: „Először is gratulálok a Nyíregyházának a győzelemhez! Sokaknak nálunk ez volt életük első Extraligás mérkőzése és úgy gondolom, tisztességgel helytálltak. A vereség ellenére látszik a fejlődés a játékosokon és nem lehajtott fejjel kellett elhagynunk a pályát. Ugyanilyen akarattal és küzdőszellemmel megyünk neki a keddi kupameccsünknek.”

Tetszett? oszd meg!