Kezdődik a párharc a bajnoki éremért!

A MÁV Előre Foxconn női röplabdacsapata a Swietelsky-Békéscsaba ellen mérkőzik meg, klubtörténete során először az Extraliga harmadik helyéért. Az első összecsapásra április 9-én 18 órakor kerül sor Békéscsabán. 

A nyáron újjáalakult székesfehérvári együttes kerete sok hullámvölgyet élt meg az idényben. Időbe telt, míg a játékosok összecsiszolódtak, ráadásul sérülések is tizedelték a keretet. Az alapszakasz végjátékában egyetlen mérkőzésen múlt, hogy a második helyett a negyedik pozícióban végeztek, majd a negyeddöntőben a kék-fehérek 0-2-ről fordítottak 3-2-re a Fatum-Nyíregyháza ellen, és ezzel az eredménnyel bejutottak a legjobb négy közé. Az elődöntőben a hibátlan teljesítmény nyújtó és bajnokesélyes Vasas Óbuda állította meg a fehérvári előremenetelt. 

A másik ágon a Swietelsky-Békéscsaba a KNRC-vel csapott össze, utóbbi 3-0-ás összesítésében jutott be a bajnoki fináléba. 

Lukasz Przybylak lányai két alkalommal találkoztak az alföldiekkel az alapszakasz során, a két csapat mérlege döntetlenre áll. 

„Úgy gondolom, egy új fejezetet nyithatunk a klub számára azzal, hogy esélyesek vagyunk az első bajnoki érem megszerzésére. Hosszú volt a szünet az elődöntő utolsó mérkőzése és a bronzmérkőzés első összecsapása között, és a játékosok már nagyon várják, hogy újra pályára léphessenek. A szünet alatt, mind mentálisan, mind fizikálisan készültünk a párharcra, és véleményem szerint, a felkészülésünk jól sikerült. Az ellenfelünk veszélyes tud lenni, főleg hazai pályán. Azonban, mindenki ugyanarról a szintről indul, senki nincs jobb vagy rosszabb helyzetben. Tisztában vagyunk vele, hogy mind a két csapat sikeresen szeretné zárni a szezont, de megígérhetem, hogy mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy valóra váltsuk az álmainkat! ”

– nyilatkozta Lukasz Przybylak, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője a mérkőzés előtt. 

A Swietelsky-Békéscsaba – MÁV Előre Foxconn Extraliga bronzmérkőzés első összecsapását a Hunvolley TV élőben közvetíti.  


Női Extraliga bronzmérkőzés, 1. mérkőzés

2024.04.09. kedd 18:00 – Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Swietelsky-Békéscsaba – MÁV Előre Foxconn 

Tetszett? oszd meg!