Kötelező a győzelem Miskolcon

Egy hét leforgása alatt negyedik mérkőzésére készül a MÁV Előre Foxconn, amely szombaton a MEAFC otthonában lép pályára a férfi röplabda Extraliga alapszakaszában. 

A fehérvári alakulat megerőltető napokon van túl. Múlt hét vasárnap maratoni ötszettes mérkőzésen veszített a hazai bajnokságban a címvédő FINO Kaposvár ellen, majd kedden és szerdán a MEVZA Közép-európai Ligában a horvát HAOK Mladost és a szlovén Calcit Kamnik ellen vitézkedett. Dávid Zoltán vezetőedző legénysége egyetlen szettel maradt le a nemzetközi sorozat négyes döntőjéről, így az ötödik helyen végezve, immár minden erejével az Extraligára koncentrál a csapat.

A magyar pontvadászatban a soron következő ellenfél a Miskolc együttese, amely 18 összecsapását követően a 10. helyen szerénykedik a tabellán. Az eddigi 16 mérkőzésén egyetlen vereséget számláló kék-fehérek tavaly novemberben 3-0-ra verték a MEAFC-ot, és idegenben is fölényes győzelemre hajtanak.

A nemzetközi mérkőzéseket magunk mögött hagytuk. Szép időszak volt, de most már csakis a bajnokság lebeg a szemünk előtt, ahol nehéz mérkőzések várnak ránk. Szombaton Miskolcra utazunk, jövő hét csütörtökön Kaposvárra, aztán pedig kétszer játszunk a Kazincbarcikával. Fontos, hogy mindenki megfelelő állapotban legyen, ezért ebben a sűrű időszakban továbbra is igyekszünk óvni a játékosok mentális és fizikális épségét. A holnapi találkozón igyekszünk pihenőt adni azoknak, akik nagy terhelést kaptak a MEVZA-ligában a héten” 

– nyilatkozta Dávid Zoltán a mérkőzés előtt. 

Férfi Extraliga alapszakasz

2024.02.17. szombat 20:00, Miskolci Egyetemi Körcsarnok

MEAFC Peka-Bau – MÁV Előre Foxconn

Tetszett? oszd meg!