Magyar bajnokok az U21-es fiúk, a lányok hatodikok!

A kazincbarcikai döntőben 3-1-re győzte le az ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár a Szolnoki SPC-t, ezzel Gelencsér Balázs tanítványai bajnoki címet szereztek a férfi U21-es országos  bajnokságban. Eközben az U21-es lányok az újpesti helyosztón a hatodik helyet szerezték meg.

Az ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár férfi U21-es csapata a kazincbarcikai végső helyosztó csoportkörében előbb a házigazda VRC Kazincbarcikát könnyedén győzte le 3-0-ra, majd kiélezett küzdelemben nyert ötszettes csatát a Dunaújvárosi SE RA ellen, így csoportelsőként alanyi jogon bejutott a legjobb négy közé.

A fehérváriaknak a Kecskeméti RC sem jelentett különösebb akadályt az elődöntőben, hiszen a mieink az első két szettet magabiztosan, a harmadikat pedig szoros küzdelemben nyerték, s 3-0-s sikerrel jutottak fináléba.

A döntőben a másik csoportot megnyerő Szolnoki SPC-vel néztek farkasszemet Boa Szabolcsék. A mérkőzést az ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár kezdte jobban és az első játszma 25-19-es megnyerése után a másodikat nagy küzdelemben húzta be 25-23-ra. Majd az is “belefért”, hogy a Tisza-partiak a harmadik felvonásban szépítsenek (17-25), hiszen a negyediket magabiztos játékkal nyerte a székesfehérvári csapat, amely végül a döntőt 3-1-re megnyerve ünnepelhetett U21-es bajnoki címet!

2022. június 4., szombat, Kazincbarcika
Férfi U21, döntő
csoportkör, B-csoport
ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár – VRC Kazincbarcika 3-0
DSE Röplabda Akadémia – ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár 2-3

2022. június 5., vasárnap, Kazincbarcika
elődöntő
ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár – Kecskeméti RC U21 3-0

2022. június 6., hétfő, Kazincbarcika
döntő
ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár – Szolnoki SPC 3-1

A BAJNOKCSAPAT tagjai: Füzék Zalán, Ambrus Bence, Tóth Kristóf, Bandi Bernát, Balogh Bence, Bandi Olivér, Boa Szabolcs, Kerék Kristóf, Balázs Bálint, Sebestyén Márton, Szávai Károly, Tálos Péter, Szentesi Bálint, Tepszis Ákos. Vezetőedző: Gelencsér Balázs

Gelencsér Balázs vezetőedző: A szezon utolsó megmérettetésre érkeztünk Kazincbarcikára. A múlt héten ezüstérmet szerzett U19-es csapatunk jelentősen erősödött, hiszen csatlakozott Boa Szabolcs, Ambrus Bence és Balázs Bálint a kerethez. Sajnos többen betegeskedtek az utóbbi napokban, így ez némi nehézséget okozott, de alapvetően úgy érkeztünk, hogy a torna egyik esélyesei voltunk. Azonban egy hatos döntőn tényleg bármi előfordulhat, és ez most be is bizonyosodott, hiszen az előzetes várakozásokhoz képest születtek számomra meglepőnek mondható eredmények. Mi viszont úgy teljesítettünk, ahogyan azt szerettem volna. Esetenként kiváló játékkal, helyenként izzadságszagúan, de soha nem feladva, minden ellenfelünket legyőzve, megérdemelten szereztük meg a bajnoki címet. Szívből gratulálok a srácoknak az egész éves munkájukhoz, és az itt elért eredményhez! Újra megköszönöm Csizmadi András munkáját, aki az év nagy részében edzette az utánpótlás csapatot, illetve óriási köszönet Dávid Zoltánnak, hiszen a felnőtteknél szereplő utánpótlás korú játékosaink az Ő kezei között pallérozódtak! Nagyon jó érzés kimondani, hogy Székesfehérvár adja az ország junior bajnokcsapatát férfi röplabdában!”

Boa Szabolcs csapatkapitány: „A csapat nevében is mondhatom, hogy nagyon örülünk ennek az eredménynek. Az aranyért mentünk Kazincbarcikára és sikerült elhozni. Csapatmunka volt végig, jól működött a kommunikáció és meg volt az összhang, de nem volt egyszerű. Mindig koncentráltnak kellett lennünk, viszont a nehéz heylzetekből fel tudtunk állni és ezért megérdemeltnek érzem a bajnoki címet.”

A férfi U21 Nemzeti Bajnokságban az MVM Ösztöndíjasa a MÁV Előre játékosa, Boa Szabolcs lett.

Az ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár U21-es lányai pedig Újpesten voltak érdekeltek a helyosztó hétvégén. A szombati csoportküzdelmek alatt előbb a házigazda UTE-tól, aztán a Vasas SC-től is 3-0-s vereséget szenvedtek, majd a keresztjátékban ugyanilyen arányban kikaptak a Gödöllőtől is, így a záró napon az ötödik helyért küzdhettek. Nagy Fanni lányai azonban másodszor sem bírtak a Vasassal és a fővárosi piros-kékek 3-1-re múlták felül a végül hatodik helyen záró ÉDRA-MÁV Előre Fehérvárt. A verseny krónikájához tartozik, hogy feladó nélkül, napokkal korábban műtött liberóval, mindössze egy cserével állt ki a MÁV.

2022. június 4., szombat, Újpest
Női U21-es döntő
csoportkör, B-csoport
ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár – UTE U21 0-3
Vasas SC – ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár 3-0

keresztjáték
Gödöllői RC – ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár 3-0

5. helyért
Vasas SC – ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár 3-1
ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár: Kiss L., Kovács E., Csabai Sz., Kiss A., Szilágyi N., Tóth J., Sebestyén F., Borostyán F. Vezetőedző: Nagy Fanni.

Gratulálunk mindkét csapatunknak!

(Fotók forrása: facebook.com/MRSZ Utánpótlás)

Tetszett? oszd meg!