Nagyot küzdöttek a fiatalok Kazincbarcikán

Teljes sorcserével, idegenben szenvedett vereséget a MÁV Előre Foxconn a GreenPlan-VRCK ellen az Extraliga alapszakaszában. A vendégek számára valós téttel nem bíró összecsapáson a mindössze 15 éves Péter Arnold végig pályán volt csapatában.

A MÁV Előre SC fordított felállásban vasárnap biztosította be második helyét az alapszakaszban, így Adrian Pricop ideiglenes vezetőedző bátran kísérletezett az összeállítással. Lecserélte a teljes kezdő hatost, melyben a fehérvári együttes ifjú magyar tehetségei közül lehetőséget kapott Péter Arnold, Sebestyén Márton és Szávai Károly is, míg a liberó pozícióban Szentesi Bálint vette át Takács Milán helyét. 

A kék-fehérek a szokatlan összeállítás ellenére magabiztos játékkal rukkoltak elő. Az első szettben szinte végig irányítottak, és szoros győzelmet arattak. A kazincbarcikai alakulat ezt követően megtáltosodott, és kihasználta tapasztalatbeli fölényét. Toronyai Miklós vezetőedző mindhárom légiósát pályára küldte. Csapata a második felvonásban négy, a harmadikban ötpontos előnnyel fordította meg az állást. 

Adrian Pricop kitartott eredeti hatosa mellett, amely a harmadik játszmában 22-22-es állásnál közel járt a döntő szett kikényszerítéséhez. Ezután azonban a hazaiak zsinórban három pontot szerezve rövidre zárták a találkozót. A mérkőzés legeredményesebb játékosa a Vegyész feladó-átlója, Bibók Balázs volt, 24 ponttal. 

Ezt az összecsapást 3-1-re elveszítettük, de nagyon hasznos volt számunkra. Olyanok játszhattak végig egy teljes mérkőzést, akiknek erre még nem volt lehetősége a szezonban. Ebben az összeállításban még soha nem voltak pályán a srácok, mégis felvették a versenyt a Kazincbarcika kezdő hatosával. Ráadásul úgy is nagyon közel jártak az ötödik szetthez, hogy egyikük, Péter Arnold még csak 15 éves, és mellette további három junior játékos volt a csapatban. Tomanóczy is fantasztikusan játszott, valamint az ezúttal pihenő, tapasztaltabb csapattagok is kivették a részüket az időkérések során. Büszke vagyok mindegyikükre!” 

– nyilatkozta Adrian Pricop, a MÁV Előre Foxconn ideiglenes vezetőedzője a mérkőzést követően.


GreenPlan-VRCK – MÁV Előre Foxconn 3-1 (23-25, 25-19, 25-20, 25-22)

Kazincbarcika, Don Bosco Sportközpont

GreenPlan-VRCK: Garan, Jirásek, Gurskii, Péter B., Bibók, Cziczlavicz. Csere: Kiss (liberó), Csordás (liberó), Miklósi-Sikes, Velychko, Fecske, Péter M. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

MÁV Előre Foxconn: Tomanóczy, Péter, Fazekas, Szávai, Sebestyén, Dileo. Csere: Takács (liberó), Szentesi (liberó), Szabó, Ambrus, Eke, Koci, Boa, Pesti. Vezetőedző: Adrian Pricop.

Kiemelt kép forrása: Facebook/ VRC Kazincbarcika

Tetszett? oszd meg!