Játékosok és edzők egyben – rendhagyó csapatépítő módszerhez nyúltunk Kazincbarcikán

A MÁV Előre Foxconn férfi röplabdacsapata a biztos második hely tudatában utazott kedden Kazincbarcikára, ahol a fiatalok kaptak lehetőséget. Nemcsak emiatt marad azonban emlékezetes a mérkőzés, hanem Adrian Pricop ideiglenes vezetőedző váratlan csapatépítő húzásáról is. 

A 3-1-es hazai győzelemmel záruló összecsapáson a cserék közé jelölt tapasztalt játékosok olyan szerepet kaptak, amiben a pályán kívül is kiteljesedhettek.

Ez egy bizonyos csapategység-építési stratégia. Minden játékos, aki a cserék között foglalt helyet, kapott egy pályán lévő játékost a posztjának megfelelően, akinek a mérkőzésen az edzője lett. Az időkérések során a tapasztalt sportolóinknak az volt a feladata, hogy információkkal és tanácsokkal lássák el társaikat” – nyilatkozta Adrian Pricop a mérkőzés után.

Ideiglenes vezetőedzőnk úgy véli, a rendhagyó módszer hosszú távon is segíthetné a magyar röplabdaklubokat.

Ezt még soha senki sem csinálta. Sokan ragaszkodnak kipróbált embereikhez, viszont így a cserék hosszú távon nem kapnak semmilyen szerepet. Nekem hét játékosom és hét edzőm volt a mérkőzésen. Szerintem ezzel a módszerrel nagyobb felelősséget lehet adni a sportolók kezébe, ráadásul a csapaton belüli kapcsolatok is erősödnek. Minden vezetőedző arra keresi a megoldást, hogy minél közelebb hozza a keret tagjait egymáshoz a kohézió növelésére. Bárcsak több klub csinálná ezt, mivel csak így lehetne tovább fejleszteni a röplabda minőségét Magyarországon.

Tetszett? oszd meg!