Omar Pelillo: Olyan fiatal játékosok alkotják a keretet, akikben hatalmas a potenciál

A MÁV Előre Foxconn férfi röplabdacsapatának új vezetőedzője, Omar Pelillo úgy véli, a fehérvári együttesben nagy a potenciál, ezért esélyes a bajnoki címre. Az argentin szakember érkezését követően a keret tagjairól és jövőbeli terveiről is beszélt. 

– Még nem dolgozott Magyarországon. Olaszországból érkezve milyennek látja az Extraligát?

– Megnéztem a MÁV Előre minden mérkőzését. Az Extraliga erős bajnokságnak tűnik, amely évről évre fejlődik. Van két-három csapat, amely előrébb jár, mint a többiek, de minden klubnál játszanak érdekes játékosok.

– Készen állnak a kék-fehérek a rájátszásra?

– Minden erőmmel azon leszek, hogy ez így legyen. Egy nagyon jól felkészített csapatról van szó. Az előző két edző kiváló munkát végzett. Ráadásul olyan fiatal játékosok alkotják a keretet, akikben hatalmas a potenciál. Éppen ezért úgy gondolom, hogy esélyesek lehetünk a bajnoki címre. 

– Közel másfél évtizedes Serie-A-s tapasztalattal a háta mögött érkezik a klubhoz. Ön szerint miben tudja a leginkább segíteni a játékosok fejlődését a MÁV Előrénél? 

– Mindenekelőtt az egyéni technikai képzésekkel, mivel a röplabdában ez jelentheti a legnagyobb különbséget két csapat közt. Mindenki tanulhat valami újat. Fontos, hogy ezt a fiúk is megértsék, hogy új taktikai és technikai elemeket vihessünk a játékunkba. Azok alapján, amit az eddigi edzéseken és megbeszéléseken láttam tőlük, a hozzáállással nem lesz probléma. 

– Edzőként önnek mi a hitvallása?

– Szeretem, ha a csapatom harcias. Olyan játékosok egysége, akiknek nincs elvesztett labdamenet. Soha nem adják fel. A végsőkig küzdenek, amíg el nem érik a célt. Nálam ez az alapszabály, utána beszélhetünk a taktikai elképzelésekről. 

Tetszett? oszd meg!