Utánpótlás körkép (2022. május 2-i hét)

Az ÉDRA-MÁV Előre tatai csapata kilencedik, a fehérvári alakulata pedig tizedik helyen fejezte be az U13-as országos bajnokság hétvégén, Miskolcon rendezett helyosztóit, míg a Budapest Bajnokság másodosztályában szereplő felnőtt férfi csapat már biztos, hogy hatodik helyen zárja a bajnokságot.

2022. május 4., Taksony
Felnőtt férfi Budapest Bajnokság, II. osztály, rájátszás
ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár – BTDSE Taksony 1-3
MÁV: Sebők Á., Molnár J., Varga B., Sántosi, Szücs R., Kamondi, Gogolyák. Vezetőedző: Kovács Mária

Kovács Mária: „Az I. osztályból kiesett BDTSE Taksony együttese volt az ellenfelünk a mérkőzésen, amit az ő otthonukban játszottunk. Minden játszma megnyerése fontos volt számukra, mert vissza akarnak jutni az I. osztályba. Jó játékunknak köszönhetően mégis szettet tudtunk rabolni és egy további játszmában megszorítottuk őket. A másik két játékrészben érvényesült az ellenfél fölénye, ennek ellenére dicséretes, hogy csapatunk gyors játékkal, erőteljes támadásokkal és jó sáncolással, élvezetes játékot tudott nyújtani.”

2022. május 5., Budapest
Felnőtt férfi Budapest Bajnokság, II. osztály, rájátszás

ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár – WSE 1-3
MÁV: Sebők Á., Molnár J., Varga B., Szücs R., Sántosi, Kamondi, Gogolyák. Vezetőedző: Kovács Mária

2022. május 7-8., Miskolc
Női U13, OGYB, II. osztály, Döntő, A-csoport
ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár – MTK Budapest 1-2
BRSE-kék – ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár 2-1

Női U13, OGYB, II. osztály, Döntő, D-csoport
ÉDRA-MÁV Előre Tata – Miskolci Sportiskola 0-3
SZOSI A – ÉDRA- MÁV Előre Tata 2-1

Keresztjáték
Miskolci Sportiskola – ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár 2-1
MTK Budapest – ÉDRA-MÁV Előre Tata 2-0

9-12. helyért
UTE U13 B – ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár 1-2
PTE-PEAC – ÉDRA-MÁV Előre Tata 1-2

9. helyért
ÉDRA-MÁV Előre Tata – ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár 2-1
ÉDRA-Tata: Nógrádi B., Horváth L., Bánki D., Turi, Kiss D., Gyuricza, Vajda L., Kurucz, Szakály, Bánki L., Barna, Farkas Cs. Vezetőedző: Schäfferné Czirok Vera
MÁV Előre Akadémia: Kollár G., Rézman, Kovács Bíborka, Varga G., Szabó J., Somogyi Nikolett, Szűcs Zs., Somogyi Nóra, Nagypál, Kovács Barka, Kiss H., Vincz. Vezetőedző: Horváth Virág

Horváth Virág: „Az egész szezon alatt nagyon szépen és keményen dolgoztak a lányok, ez a fejlődésükben szemmel látható. A döntő hétvégéjén viszont nagy volt a stressz, bizonyítani akartak, bátortalanul játszottak és mentálisan nem tudtak erősek lenni a fontos pillanatokban. Szoros mérkőzéseket játszottunk, az a kicsi hiányzott. Sajnálom, hogy nem mutatkozott meg, mire képesek valójában, én viszont elégedett vagyok az elvégzett munkával.

Az ÉDRA-MÁV Előre Fehérvár május 7-én Balatonfüreden vett részt egy Vollé! versenyen a szupermini csapattal, amely négy mérkőzésen gyarapíthatta tudását.

Varga Andrea: „Az első mérkőzés elején kissé bizonytalanok voltak, keresték egymást és a labdát is. A szett második felére viszont magukra találtak és nagyon ügyesen hozták az elvárt játékot. A másik három mérkőzésen jóformán csak örültem a pálya szélén, mert mindent megcsináltak, amit tanítottam nekik, csak minimális instrukció kellett! Fantasztikusan játszottak.”

MÁV: Beeri, Rádai, Széplaki, Tóth, Végh, Schüll, Bukovics. Vezetőedző: Varga Andrea.

Tetszett? oszd meg!