A fehérvári sportolók Fehérváron tartása is cél

A Pannon Egyetem után a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusszal is együttműködési megállapodást kötött a MÁV Előre Sport Club, a sportolók különböző területeken történő segítése érdekében.

A megállapodás legfőbb célja, hogy a helyi campus és a sportegyesület olyan közös stratégia kialakítására törekszik egymással, amely kiterjed a legkiválóbb utánpótlás sportolók megtartására Székesfehérváron, a Budapesti Corvinus Egyetem keretein belül folytatott felsőoktatási tanulmányokra, illetve a sportolói karrier lezárását követően a megszerzett tudás hasznosítására is. 

Dr. Tálos Péter, a MÁV Előre SC elnöke elmondta, hogy a megállapodásnak köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy a profi sportolók, ha vállalják a továbbtanulást, abban is maximálisan támogatva legyenek. A sportklub életében rendkívül fontos az utánpótlás-nevelés, melynek nélkülözhetetlen pillére a sportkarrier építése mellett, a tehetséges fiatalok tanulmányi előremenetele is.  

Dr. Ősz Rita, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának rektori megbízottja kiemelte, hogy egykori élsportolóként tudja mennyire nehéz az élsportot a sikeres felsőfokú tanulmányokkal összehangolni, de ezzel a megállapodással közelebb kerültek ahhoz, hogy ebben utat mutassanak a fiatalok számára.  A rektori megbízott hozzátette, hogy megtiszteltetés egy ilyen nagy múltú és profi szemléletű egyesülettel közösen dolgozni azért, hogy a tehetséges székesfehérvári sportolók hosszú távon is a városban találják meg boldogulásukat. 

A megállapodás értelmében az egyetem és a MÁV Előre SC között kialakuló szakmai munkakapcsolat kiterjedhet a duális képzés és projekt tevékenységek tárgyában mind sportszakmai, mind gazdálkodásmenedzsment tudományi területen egyaránt.

Forrás: Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campus/MÁV Előre SC

Fotó: Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campus

Tetszett? oszd meg!