A legjobb nyolc között a Magyar Kupában

A MÁV Előre SC-Foxconn számára nem okozott gondot a Szolnoki RK ismételt legyőzése a férfi röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján. Dávid Zoltán együttese kettős sikerrel került a legjobb nyolc közé.

Kettős győzelemmel lépett túl a Magyar Kupa nyolcaddöntőjén a MÁV Előre SC-Foxconn. A Szolnok elleni párharc első felvonásán 3:0-ra győzedelmeskedett Dávid Zoltán együttese a Tisza-parti városban, így kedvező helyzetből várhatta a vasárnapi folytatást. Ezúttal a Jáky József Szakközépiskolában találkozott a két csapat, és ahogy ebben a szezonban már háromszor (kétszer a bajnokságban, egyszer a kupában), úgy ezúttal is a székesfehérvári alakulat örülhetett a végén.

Azt azért nem állíthatjuk, hogy könnyen adták magukat a szolnokiak: nyerniük ugyan nem sikerült szettet, de az első játszmát 25:18-ra, a másodikat 25:19-re hozták Boa Szabolcsék. A harmadik játékrészre már kicsit elfogyott a Szolnok, csak tizenhat pontra voltak képesek a kék-sárgák, így végül összesítésben 3:0-ra győzött a MÁV Előre SC-Foxconn. A magyar bajnokságban már korábban bemutatkozott, de a kupában most először lépett pályára a MÁV új igazolása, a litván Valdas Listsankis.

Férfi Magyar Kupa nyolcaddöntő, 2. mérkőzés
Székesfehérvár, vezette: Mezőffy, Farkas.
MÁV Előre SC-Foxconn – Szolnoki Röplabda Klub 3:0 (18, 19, 16)
MÁV: Deliu, Boa, Listanskis, Kulcsár, Kholman, Doda. Cserék: Takács, Szentesi (liberók), Sebestyén, Tóth. Vezetőedző: Dávid  Zoltán.
Szolnok: Fenyvesi, Kunert, Biró, Acsai, Timár, Quintz. Csere: Kohajda (liberó). Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

Dávid Zoltán vezetőedző: „Örülök a továbbjutásnak! Jövő héten szeretnénk meglepetést okozni a Kaposvár ellen.

A Magyar Kupa negyeddöntőjében az Extraligában szereplő FINO Kaposvár lesz a mieink ellenfele.

Tetszett? oszd meg!