Fehérvári debütánsok a magyar válogatottban

A magyar férfi röplabda-válogatott két mérkőzést is játszott Románia ellen kedden és szerdán Érden. Koch Róbert szövetségi kapitány a magyar keretbe két kivétellel kizárólag hazai bajnokságban szereplő játékosokat hívott meg, köztük a MÁV Előre SC-Foxconn két kiválóságát, Boa Szabolcsot és Kholman Norbertet. A páros mérkőzéssel az MRSZ alapításának 75. évfordulóját ünnepelték.

Nagy megtiszteltetés érte Boa Szabolcsot és Kholman Norbertet ezen a héten, hiszen első alkalommal kaptak meghívót a magyar válogatottba Koch Róberttől.

Az első Románia elleni mérkőzés fordulatos, kiélezett csatát hozott. A magyar csapat gyorsan fórba került és magabiztos játékkal jutott szettelőnyhöz. A románok a második játszmában egyenlítettek, de a harmadik etapban az ötödik szettlabdájukat kihasználva ismét előnybe kerültek a mieink. A mérkőzés vége sajnos a románoknak sikerült jobban, a negyedik és ötödik szettet is hozták, így 3:2-re győztek. Kholman Norbert a cserepadról beszállva egy ponttal segítette a válogatottat, Boa Szabolcs ezt a meccset végig ülte.

Válogatott felkészülési mérkőzés:
Magyarország – Románia 2:3 (17, -22, 26, -23, -7)
Érd Aréna, 500 néző. Vezette: Adler, Mezőffy
Magyarország: Keen 1, Blázsovics 9, Szabó A. 1, Kovács Z. 19, Hubicska 13, Gacs 4. Csere: Bán, Török (liberók), Mikuláss Koch, Kalmár 5, Bögöly 12, Kholman 1, Tomanóczy 5 . Szövetségi kapitány: Koch Róbert.
Románia: Iftime 12, Bartha B. 8, Cherbeleaţă 11, Bala 2, Călin 2, Bartha C. 2,  Csere: Kosinski, Kantor (liberók), Peţa, Butnaru 7, Dumitru 2, Lupu 9, Raţă 12.. Szövetségi kapitány: Sergiu Stancu.

A szerdai második mérkőzés már nem alakult ilyen izgalmasan. A magyar válogatott az első szettben még szoros küzdelemre kényszerítette a jobb erőkből román csapatot, majd meg is nyerte a nyitó játszmát, a folytatásban viszont sokkal többet hibázott, ami előbb egyenlítéshez, később négy szettben kialakult román győzelemhez vezetett. A fehérvári játékosok közül ezúttal Kholman Norbert és Boa Szabolcs is lehetőséget kapott csereként. Előbbi egy, utóbbi két ponttal járult hozzá a hazai ponttermeléshez.

Magyarország – Románia 1:3 (26, -20, -15, -19)
Érd Aréna, 500 néző. Vezette: Bátkai-Katona, Tillmann
Magyarország: Bögöly 11, Szabó A. 5, Kovács Z. 10, Hubicska 11, Tomanóczy 2, Mikuláss Koch. Csere: Bán, Török (liberók), Boa 3, Keen 1, Blázsovics 5. Szövetségi kapitány: Koch Róbert.
Románia: Butnaru 6, Bartha C. 1, Peţa 11, Lupu 1, Cherbeleaţă 27, Bala 22. Csere: Kantor, Kosinski (liberók), Călin 5, Bălean 1, Raţă, Dumitru 3, Iftime. Szövetségi kapitány: Sergiu Stancu.

Koch Róbert szövetségi kapitány: „Összességében elégedett vagyok. A blokkvédekezésünk ma nem volt az igazi, nem elég gyors a játékunk, de dolgozunk rajta. Tudom, hogy honnan indultunk és azt is, hogy hova kell eljutnunk. A cél az volt, hogy lássuk, a második vonalban kikre lehet számítani. Mivel bent vagyunk a jövő évi Ezüst Európa-liga négyes döntőjében, fontos, hogy rotálni tudjuk a csapatot, hosszú távon kellenek a fiatal játékosok.”

Boa Szabolcs: „Nagyon pozitív volt számomra ez a pár nap, jó volt megismerni új játékosokat és velük edzeni. Végig jól éreztem magam, baráti volt a légkör. A pályán lenni is nagy élmény volt és remélem, lesz még ilyenben részem.”

Kholman Norbert: „Nagyon jó érzés volt újra látni és pályára lépni a régi csapatársakkal. És örülök, hogy még több játékost ismertem meg, akikkel remélhetőleg találkozom még a válogatottban.”

Tetszett? oszd meg!