Háromszettes vereség a fővárosban

3:0-ra kikapott a TFSE ellen idegenben a MÁV Előre-BERICAP a női röplabda NB I 1-3. helyért zajló rájátszásának 1. fordulójában. Vasárnap a Gödöllő ellen javíthat a gárda.

Sebestyén Flóra nélkül állt fel a MÁV Előre-BERICAP a TFSE vendégeként a budapesti Tungsram Csarnokban, szombat este. Az első szett 7:7-ig szorosan alakult, utána azonban a TF négy-ötpontos előnyre tett szert. 18:14 után zsinórban öt pontot szereztek a fővárosiak, ami megpecsételte a MÁV sorsát: 25:15-re behúzta a játszmát Csépke Gábor alakulata.

A második játékrész már jóval izgalmasabb volt, mint a nyitó etap. 15:13-as TF-vezetést követően sorozatban hét pontot gyújtöttek Sólyom Emeséék. Ezután viszont hasonlóan jó szériát hozott a vendéglátó, 20:20 után pedig mondhatni minden kezdődött előről. A hajrában a TF 25:23-ra megnyerte a szettet.

A harmadik felvonást 4:0-val nyitották Radomszki Boglárkáék, majd felzárkóztak Ancsin Kittiék. Ezt követően 9:4-nél újra meglógtak az „egyetemisták”. 12:6 után 12:11-re feljött a MÁV, de egyenlíteni nem sikerült. A TF őrizte előnyét, sőt, 23:17-nél már hattal vezetett. Ezután hat pontot szerzett zsinórban a fehérvári csapat és feljött két pontra, a végjáték viszont ezúttal sem nekünk kedvezett és 25:22-re győzött a TFSE. A fővárosiak 3:0-ra nyerték a bajnokit.

A MÁV vasárnap a Gödöllő ellen javíthat este hét órától, szintén az újpesti Tungsram Csarnokban.

Női röplabda NB I 1-3. helyért, 1. forduló:
TFSE – MÁV Előre-BERICAP 3:0 (15, 23, 22)
Budapest, zárt kapuk. Vezette: Barabás, Bibók.
TFSE: Halla 11, Radomszki 15, Budaházy 5, Czakó 4, Kökény 2, Villányi 6. Csere: Boller (liberó), Kriegel 1, Kreisz. Vezetőedző: Csépke Gábor.
MÁV. Hackl 3, Hizsnyai-Zolnai 1, Ancsin 4, Haase 13, Kiss 4, Durdanovic 14. Csere: Deli-Germann, Kovács (liberók), Borostyán, Sólyom 2, Szilágyi. Vezetőedző: Farkas Mihály.

Csépke Gábor vezetőedző: „Kicsit álmoskásnak éreztem a csapatot az elején, de a tegnapi ötszettes meccs után ez nem meglepő. Sikerült azért a tartalékokat mozgósítani. Nagyon koncentráltan játszottunk. Minden elemben stabilak voltunk. A cserék pedig remekül szálltak be. Gratulálok a CSAPATNAK!”

Farkas Mihály vezetőedző: „Azt le kell szögeznem, ma azért kaptunk ki, mert nagyon rosszul játszottunk. Azonban a mérkőzésen volt olyan, aki nálunk is rosszabb teljesítményt nyújtott, méghozzá Barabás játékvezető. A második és a harmadik szett végjátékába is durván belenyúlt, engem a végén kiállított. Bízom benne, ha eltiltás lesz, akkor nem csak engem tiltanak el, hanem őt is a játékvezetéstől. A TF-nek gratulálok a győzelemhez!”

Tetszett? oszd meg!